‘EK-nachtmerrie Ronald Koeman’

Foto: ‘EK-nachtmerrie Ronald Koeman’

Er komt natuurlijk een Europees kampioenschap aan en wat dat betreft zou het fijn zijn als Oranje een keer kan oefenen met zijn sterkste elf namen. Keer op keer wordt bondscoach Ronald Koeman echter geconfronteerd met blessures, en nog meer blessures, en nóg meer blessures.

Op wíé kan Ronald Koeman rekenen bij Nederlands elftal?

Maarten Wijffels schrijft vandaag in het Algemeen Dagblad: “Wat hebben Frenkie de Jong, Noa Lang, Joey Veerman, Steven Bergwijn en Calvin Stengs met elkaar gemeen? Allemaal zijn ze creatieve kandidaat-internationals voor Oranje en allemaal zijn ze geblesseerd…”

“Daarnaast is er Memphis Depay”, vervolgt de journalist. “Nog steeds de creatiefste spits, mits topfit. Maar dat is hij de afgelopen twee jaar niet meer voor lange tijd geweest. Het is best een opsomming, zo aan het begin van een maand met oefenduels voor het EK.”

Het Nederlands elftal speelt op 22 en 26 maart tegen Schotland en Duitsland: “De ziekenboeg zal tegen die tijd vast wat leger zijn, maar een thema is het sowieso, de vraag op hoeveel creatieve ‘verschilmakers’ deze bondscoach kan rekenen als het er écht om gaat?”

Xavi Simons

Bovendien zoekt Oranje volgens Wijffels nog een nieuwe Arjen Robben, een nieuwe Wesley Sneijder… “Ja, tuurlijk geldt Simons als een creatieve groeibriljant. Aan hem gaat Oranje zeker plezier beleven, maar het heeft tijd nodig, zo wees de voorbije EK-kwalificatie wel uit. Simons wilde zich in die wedstrijden vaak geforceerd bewijzen. Je zou zo’n talent toewensen dat hij één of twee toernooien kan rijpen onder een hoge boom, in de relatieve luwte. Zoals een jonge Depay dat bij het WK 2014 kon in de schaduw van de creatieve wereldtoppers Robben en Van Persie.”

Vervelend?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
1702+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie