Egbers en NOS in gesprek over terugkeer op televisie

Foto: Egbers en NOS in gesprek over terugkeer op televisie

Tom Egbers keert mogelijk (voor korte tijd) toch terug bij de NOS. De partijen gaan in gesprek over of en wanneer de veelbesproken prestator terugkeert op televisie. Ze proberen er nog voor 2 april uit te komen.

Kort geding levert schikkingspoging tussen Tom Egbers en NOS op

Zo komt er een schikkingspoging na het kort geding dat Egbers had aangespannen tegen zijn werkgever. Hij wil na een jaar niet op de tv te zijn geweest weer aan het werk. Maandag werd tijdens het kort geding duidelijk dat dit volgens de NOS niet kan. Een terugkeer zou volgens de publiek omroep voor veel onrust op de werkvloer zorgen.

De rechter concludeerde dat deze onrust lastig aangetoond kon worden door de hoofdredactie van NOS Sport. Er waren naar verluidt 28 meldingen zijn gedaan over Egbers, maar de bewijzen daarvan ontbraken vanwege de vertrouwelijkheid daarvan. “Ik mis de onderbouwing. Ik kan dat moeilijk controleren”, aldus de rechter over de meldingen.

Mogelijk geleidelijke terugkeer

Een terugkeer zou “volgens de weg der geleidelijkheid” moet plaatsvinden. Egbers zou twee sportdocumentaires mogen maken, daarna zijn er wellicht meer werkzaamheden mogelijk. Egbers hoopt echter op meer. Hij wil komende zomer het EK voetbal presenteren, verslag doen van de wedstrijden van het Nederlands elftal en deelnemen aan de NOS voetbalpodcast.

Als de 66-jarige Egbers zijn werkzaamheden zou mogen hervatten, is dat maar voor een half jaar. Eind oktober gaat hij met pensioen. Egbers vindt het echter belangrijk om terug te keren op het oude nest. “Ik wil niet door de zijdeur worden weg gedirigeerd”, zei hij. “Ik wil niet dat ik de man word die vroegtijdig afscheid moet nemen vanwege die affaire. Ik wil dat absoluut niet.”

Goed idee als hij terugkomt?

  • Ja, heb ik geen problemen mee
  • Nee, niet doen!
397+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie