‘Dumfries overweegt terugkeer naar oude club’

Foto: ‘Dumfries overweegt terugkeer naar oude club’

Denzel Dumfries hoopt in de toekomst terug te keren in de Eredivisie. De rechtsback, die onder meer voor PSV en SC Heerenveen speelde, ziet zichzelf nog weleens weer spelen voor Sparta. De Oranje-international draagt de club een warm hart toe.

Sparta voelt als thuiskomen

Dumfries, die nu actief is voor Internazionale, zegt op de clubsite van de Rotterdammers dat Sparta veel voor hem betekent. “Inmiddels heb ik best veel gezien in het voetbal, meerdere clubs gehad, maar een club als Sparta is speciaal. Hoe mensen met elkaar omgaan, harmonieus, dat kenmerkt de club: het is een familie.”

Volgens de vleugelverdediger voelt de club Sparta als een heel warm bad. “Als speler kom je op de club en zie en spreek je iedereen, van de schoonmakers tot de medewerkers. Op momenten dat ik terugkwam, als tegenstander of als toeschouwer, kreeg ik dat gevoel altijd opnieuw. Sparta is voor mij als thuiskomen. Natuurlijk weet je nooit hoe een carrière loopt, maar ik hoop ooit terug te keren op Het Kasteel.”

Dumfries voelt zich Spartaan

Dumfries zegt Sparta vanuit Italië nog altijd op de voet te volgen. “Natuurlijk kan ik niet altijd kijken, omdat het botst met m’n eigen wedstrijden, maar als ik kan zet ik ESPN aan en zit ik klaar om zo veel mogelijk van Sparta te zien.” De Oranje-international zegt dit seizoen onder de indruk te zijn van zijn oude club. “Zoals elke Spartaan, geniet ik dit seizoen van de resultaten, maar ook regelmatig van het voetbal dat ze spelen. Het zou geweldig zijn als we Europa halen dit seizoen.” Dumfries voelt zich dan ook nog altijd Spartaan. “Ik zeg expres we, want zo voelt dat voor mij: ik speel al zes jaar niet meer bij Sparta, maar ik blijf altijd Spartaan. Deze club is bijzonder voor me, Sparta zit echt in m’n hart.”

Bij welke Nederlandse club zie Dumfries het snelste terugkeren?

  • PSV
  • Heerenveen
  • Sparta
1907+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie