Driessen: ‘Het wordt allerspannendst tussen Ajax en AZ’

Foto: Driessen: ‘Het wordt allerspannendst tussen Ajax en AZ’

Ajax won met 3-1 van AEK Athene en stelde daarmee deelname aan de Conference League veilig. AZ verloor op bezoek bij Legia Warschau en vloog daarmee de Conference League uit. In de nieuwste column van Valentijn Driessen in De Telegraaf vergelijkt de journalist de twee teams met elkaar.

‘De Amsterdammers staan op negen punten achterstand, na dit weekend zes’

“Als het moet, staat Ajax er dus wel en AZ niet”, begint Driessen zijn column. Volgens de journalist zit het grootste verschil tussen de Amsterdammers en de Alkmaarders in de mentaliteit. “Vandaar verzekerde de ploeg van John van ’t Schip zich na het slechtste half jaar in een halve eeuw van Europese overwintering. Het verschil tussen mogen en moeten. In Alkmaar rollen geen koppen als het mis gaat; bij Ajax is het koppensnellen in de afgelopen maanden bijna een dagelijks ritueel geweest vanwege de totale sportieve en bestuurlijke implosie in de Johan Cruijff ArenA.”

Ook bekijkt Driessen de jeugdopleidingen van beide teams. De opleiding van AZ wordt de afgelopen tijd flink geprezen, maar dat is onterecht volgens de columnist. “Vooralsnog breekt er nauwelijks een talent uit die lichting door in het eerste elftal, terwijl in Amsterdam Jorrel Hato en Kristian Hlynsson tegen alle verdrukking in zijn uitgegroeid tot onmisbare schakels in de basisformatie van Van ’t Schip”, aldus Driessen.

Onderlinge strijd om CL-ticket

Na de winterstop denkt Driessen dat Ajax en AZ het flink met elkaar aan de stok gaan krijgen. AZ moet ‘ondanks Amsterdams geploeter’ zeker rekening houden met Ajax. De journalist denkt dat de Noord-Hollandse clubs met elkaar gaan strijden om een Champions League-ticket: “Weliswaar staan de Amsterdammers op negen punten achterstand, na dit weekeinde kan het zomaar zes punten zijn. Na de Poolse deceptie ontvangt AZ zondag het foutloze PSV, terwijl Ajax PEC Zwolle op bezoek krijgt. Met achttien Eredivisie-duels na de winterstop kan het daarom nog weleens allerspannendst worden tussen AZ en Ajax, met FC Twente als gevaarlijke outsider.”

Wie eindigt hoger op de ranglijst?

  • Ajax
  • AZ
393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie