Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Dreun voor Noa Vahle’

Foto: ‘Dreun voor Noa Vahle’

Angela de Jong heeft stevig uitgehaald naar sportverslaggever Noa Vahle. De televisierecensent vindt dat Vahle te weinig empathie toont in de zaak rondom haar stiefvader Jeroen Rietbergen. Die werd aangeklaagd wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag, maar zijn zaak werd onlangs geseponeerd.

De Jong haalt stevig uit naar Noa Vahle

De Jong pakte vorige week al de advocaat van Rietbergen hard aan op televisie en haalt ook in de mediapodcast van het Algemeen Dagblad nog eens uit naar de familie De Mol. “Ik vind het echt schrikbarend hoe weinig empathie er vanuit die hoek voor het slachtoffer is. Niet alleen de advocaat die zo raar deed, maar ik hoor Noa toch ook niks zeggen bij De Oranjezomer vorige week over hoe verschrikkelijk ze het vindt voor al die jonge meiden.”

Het optreden van Vahle noemt De Jong dan ook een grote teleurstelling. “Zij is ook alleen maar blij dat hij off the hook is, zullen we maar zeggen. Ja, dan beaamt ze gretig dat deze zaak alleen maar slachtoffers kent. Ja, slachtoffers van Jeroen Rietbergen. Die slachtoffers zijn er, voor de rest niet.”

De Jong maakt Vahle verwijt over Rietbergen-zaak

De Jong had dan ook verwacht dat Vahle daar wat meer over kwijt wilde. “Ik bedoel: na al die jaren weten we toch wel dat als jij de media een beetje wil bespelen en een beetje in een goed blaadje wil komen en wil zorgen dat dat soort woorden ook serieus genomen worden, dat je dan toch wel heel zorgvuldig overweegt wat je dan zegt.” Volgens de tv-recensent had Vahle daar rekening mee moeten houden. “Dat er altijd wel op prijs wordt gesteld dat er een woordje is voor de slachtoffers, maar goed. Ik snap dat het een strategie is om vooral net te doen alsof dit die ene zaak was, omdat hij daarvan volledig vrijgesproken is. Nou ja, dan ben ik er om dat feestje te verstoren helaas, want dat is niet zo.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Is de kritiek van De Jong terecht?

  • Ja, Vahle had meer empathie moeten tonen
  • Nee, Vahle mag zeggen wat ze erover wil zeggen
837+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie