Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Conference League

Foto: Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de Conference League

Ajax zit bij de laatste zestien clubs van de Conference League. Vrijdagmiddag om 13:00 uur horen de Amsterdammers wie de volgende tegenstander zal zijn. Voorafgaand aan de loting weet de club dat het zwaar gaat worden.

Mogelijke tegenstanders Ajax in achtste finale Conference League

Eenvoudig ging het donderdagavond allerminst voor Ajax. FK Bodø/Glimt was de bovenliggende partij en, nadat beide clubs in de tweede helft een rode kaart te verwerken kregen, was het in de verlenging toch Ajax dat toesloeg. Kenneth Taylor zorgde als invaller voor de bevrijdende 1-2 en daarmee het winnen van de tussenronde.

Op 7 en 14 maart staan de achtste finales op het programma, waarin de winnaars van de tussenronde het zullen opnemen tegen de geplaatste clubs die in de poulefase van de Conference League eerste werden. Het gaat daarbij om LOSC Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK Saloniki of Fenerbahçe.

Vooral de ontmoeting met de Turken zou een speciale kunnen worden. Dusan Tadic verliet Ajax afgelopen zomer namelijk en ruilde zijn oude werkgever in voor een avontuur bij Fenerbahçe. De Serviër doet het verdienstelijk in de Turkse competitie. Naast Fenerbahçe zullen ook de andere tegenstanders lastig zijn voor de ploeg van John van ‘t Schip.

Verdere verloop van het Europese toernooi

De Amsterdamse club speelt op 7 maart allereerst thuis, waarna het een week later op bezoek gaat bij de opponent. Mocht Ajax doorgaan dan speelt het op 11 en 18 april de kwartfinale. Op 2 en 9 mei staat vervolgens de halve finale op het programma, waarna de laatste twee clubs op 29 mei in Athene moeten uitmaken wie de hoofdprijs in ontvangt mag nemen.

Kan Ajax de Conference League winnen?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, zeker niet
702+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie