Dit zegt men in Polen over de kwaliteit van Oranje

Foto: Dit zegt men in Polen over de kwaliteit van Oranje

In Polen is men onder de indruk van Oranje in aanloop naar het EK. In de media van de eerste Nederlandse tegenstander op de eindronde heerst er vooral veel enthousiasme over het aanvalsspel van de ploeg van Ronald Koeman. In de oefenwedstrijden tegen IJsland en Canada werd er twee keer met 4-0 gewonnen.

Poolse media vol lof over Nederlands elftal in aanloop naar EK

SportoweFakty zag maandagavond een goede generale voor Oranje in Rotterdam. “Nederland is klaar voor het duel met Polen”, kopte het Poolse medium. “Twee overwinningen, acht doelpunten gescoord, geen enkel doelpunt geïncasseerd – dat is de tendens bij het Nederlands elftal in de vriendschappelijke wedstrijden in de aanloop naar Euro 2024. Maandag won Oranje met 4-0 van IJsland. Oranje is de tegenstander van Polen in de eerste wedstrijd in de groep.”

‘Superieur, met grote aanvallende kracht’

Onet Sportowy lichtte vooral de offensieve kracht van het Nederlands elftal uit. “Een demonstratie van de kracht van Polens eerste tegenstander op Euro 2024!”, begon men met de kop. “De eerste tegenstander van de Polen op het EK 2024, Nederland, heeft de voorbereidingsperiode voor het toernooi in uitstekende stijl afgesloten. Oranje versloeg IJsland met 4-0 thuis in een vriendschappelijke wedstrijd, en toonde zich eerder superieur met dezelfde uitslag tegen Canada. De ploeg van Ronald Koeman toonde in beide wedstrijden grote aanvallende kracht.”

Het chagrijn bij Polen over de eigen ploeg neemt juist toe. Dinsdag kwam het trieste nieuws dat sterspeler Robert Lewandowski ontbreekt tegen Oranje. Eerder haakte ook oud-Ajacied Arek Milik al af voor het gehele toernooi, waardoor er vooral aanvallend een stuk minder van Polen zal worden verwacht.

Walst Oranje over Polen heen?

  • 100%!
  • Dat denk ik niet
1484+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie