Dit is wat Peter Bosz in de rust van Sevilla – PSV zei

Foto: Dit is wat Peter Bosz in de rust van Sevilla – PSV zei

In gesprek met Voetbal International blikt Peter Bosz uitgebreid terug op het gewonnen Champions League-duel van Sevilla. De oefenmeester prijst zijn invallers, bespreekt de blessure van Lozano en vertelt wat hij in de rust tegen zijn spelers zei.

‘Kom op man, we staan op de rand van kwalificeren’

“Ja, die rode kaart veranderde alles”, geeft Bosz na afloop van de 2-3 gewonnen wedstrijd toe. “Sevilla zit dit seizoen al in een heel lastige fase, ik noemde dat al: op dun ijs. En als het dan tegen zit en ze een rode kaart krijgen en wij vrij snel de 2-1 maken, dan begint de onzekerheid toe te slaan. Dat hebben wij wel goed gedaan.”

In de eerste helft speelde PSV ondermaats. Hoe dat kwam? “Ik weet het echt niet”, zegt Bosz. “Het was heel raar, want zo ken ik mijn ploeg helemaal niet. Waar en tegen wie we ook spelen, we voetballen. En we voetballen ook makkelijk. Daarmee zijn we dan ook dominant. Maar dat was nu niet het geval. Ik vond ons slordig in balbezit, veel balverlies, er was weinig beweging. Voor mij heeft bewegen ook met agressiviteit te maken. En dan moet ik de jongens die erin kwamen een groot compliment geven. Alweer, want dat heb ik al vaker gedaan dit seizoen. Maar vanaf dat moment was er opeens toch beweging en gebeurde er wat.”

“Er zijn best veel wedstrijden geweest dat we de wissels nodig hadden om te winnen”, vervolgt de coach van de Eindhovenaren. “Ik kan er niet van uit gaan dat dit het hele seizoen blijft, maar dat is natuurlijk alleen maar fijn. En je kunt zeggen bij een 2-0 achterstand dat je nog hoop hebt, maar bij ons is dat ook echt zo. De spelers die erin komen, maken echt het verschil. Ook nu weer.”

Boos worden

In de rust keek PSV tegen een 1-0 achterstand aan. Daar was Bosz het niet mee eens en daarom werd hij in de kleedkamer kwaad op zijn ploeg. “Niet kwaad in de zin van: stelletje lapzwansen. Maar wel: kom op man, we staan op de rand van kwalificeren“, vertelt hij. “En ik heb ook gezegd dat we blij mogen we zijn dat we maar met 1-0 achter staan in de rust. Er werd een goal afgekeurd, er kwam een bal op de lat. Kom op, dan moet je dat cadeau uitpakken, want voor hetzelfde geld staat het 2-0 en 3-0 en speel je een verloren wedstrijd.”

De donderspeech van de trainer leek binnengekomen te zijn, want na rust speelde PSV een stuk beter. Na eerst de 2-0 geïncasseerd te hebben, vochten de Eindhovenaren zich na de rode kaart voor Ocampos terug in de wedstrijd. Toch moest er nog een tandje bij, vond de trainer: “Na de 2-2 denk ik echt: kom op, door. Want als je gelijkspeelt, kom je op zes punten en dan moet je de laatste wedstrijd tegen Arsenal. En ik kende de uitslag van hun wedstrijd tegen Lens nog niet. Maar wat als Lens dan het laatste duel thuis wint? Zo zit ik dan toch te rekenen tijdens de wedstrijd. Het is nog tien minuten, laten we het gewoon doen. Dat het dan uiteindelijk zo goed uitpakt en Ricardo de bal binnenkopt, ja dan ben ik natuurlijk hartstikke blij. Dit komt ook echt uit de jongens zelf die in het veld komen.”

Blessure Lozano

Tot grote schrik van menig PSV-supporter verliet Hirving Lozano het veld al in de eerste helft. De Mexicaan raakte geblesseerd. “Het was zijn hamstring en normaal gesproken wordt het dan heel lastig, maar we zullen de diagnose even moeten afwachten”, zegt Bosz over de blessure. “Maar juist omdat het om een hamstring gaat, ga ik ervan uit dat we hem wel even kwijt zijn.” De kans dat Lozano er tegen Feyenoord bij is, lijkt klein.

Bosz is de beste trainer van de Eredivisie

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
577+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:00
0+
‘Van ‘t Schip geeft Ajax heftige make-over’
08:49
6+
Driessen na PSV-Dortmund: ‘Zekerheidje in Oranje’
08:28
170+
Duitse media schrijven iets opmerkelijks over ‘PSV’
08:17
212+
‘Bizarre actie Koeman tijdens PSV-Borussia Dortmund’
08:00
88+
Hummels ziedend: ‘Nul procent, nul!’
23:45
427+
Van der Vaart complimenteert ‘bijna perfect’ PSV
23:30
118+
Luuk de Jong vindt gelijkspel ‘uiteindelijk wel terecht’
23:11
21+
Inter zet grote stap richting kwartfinales door treffer Arnautovic
22:56
96+
PSV en Dortmund na negentig minuten volledig in balans
22:56
474+
‘Matchfixing bij PSV-Borussia Dortmund’
22:21
148+
Haaland vestigt bijzonder record tegen Brentford
22:00
98+
Malen laat social media ontploffen: ‘Uitgerekend hij!’
21:48
433+
Binnen- en buitenland maken ‘PSV-dombo’ af
21:30
324+
‘Muiterij bij Bayern München, ook De Ligt ontevreden’
21:10
53+
Bosz gebruikt ‘extra wapen’ tegen Dortmund
20:45
81+
Analisten gecharmeerd door Bosz: ‘Dat moet je wel durven’
20:30
32+
Dortmund met twee Nederlanders in de basis tegen PSV
20:09
0+
PSV start met Schouten in de achterhoede tegen Dortmund
19:50
284+
‘Dean Huijsen neemt Oranje-besluit’
19:30
109+
Bakayoko gewaarschuwd voor ‘arrogantie’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie