Dit is wat Nederland van Oranje verwacht op het WK

Foto: Dit is wat Nederland van Oranje verwacht op het WK

De selectie van het Nederlands elftal bevindt zich al in Qatar, waar bondscoach Louis van Gaal zijn mannen klaarstoomt voor de openingswedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Senegal, van aankomende maandagmiddag om 17.00 uur. Maar wat verwacht men in ons landje eigenlijk van Oranje? En hoe denkt het buitenland over de kansen van Oranje?

Worden we wereldkampioen?

Bookmaker bet365 heeft een enquête uitgezet om de antwoorden op die vragen te achterhalen, met interessante uitkomsten. Bijvoorbeeld: 94% van de Nederlanders verwacht dat Oranje de groepsfase overleeft en ook de achtste finale moet het keurkorps van Van Gaal wel doorkomen, aldus de respondenten (92%). De vraag ‘worden we wereldkampioen?’ wordt desondanks heel wat minder positief beantwoord: 52% zegt ‘ja’!

De enquête van bet365 geeft ons echter véél meer informatie. 94% van ons land heeft namelijk vertrouwen in de leiderschapskwaliteiten van Louis van Gaal, 92% is er heilig van overtuigd dat Oranje doelpunten gaat maken en 95% verwacht ‘positief spel’ (aanvallend voetbal) van het Nederlands elftal.

Wordt Oranje wereldkampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Bang voor ‘Big Virg’

Aanvoerder Virgil van Dijk wordt van alle spelers die actief zijn op het WK het meest gevreesd door fans uit Duitsland (17%), Wales (19%) en de Verenigde Staten (liefst 24%). Wijzelf vrezen Lionel Messi (43%), Cristiano Ronaldo (35%) en Kylian Mbappé (33%) het meest.

Woonboten zijn veilig

Een ander opmerkelijk (en misschien wel het meest opmerkelijke) feitje: wordt Oranje voor het eerst in zijn historie wereldkampioen, dan zegt 29% van de respondenten dat hij of zij níét de straat op gaat om deze historische gebeurtenis te vieren. In 1988 stond zowat de helft van ons land te hossen op een woonboot en zelfs na de tweede plaats op het WK 2010 stroomde Amsterdam vol.

Dit jaar lijkt er echter minder sprake te zijn van Oranje-koorts, wat er ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat het toernooi in Qatar wordt gespeeld… Al weten we allemaal dat dit zo kan veranderen als het Nederlands elftal een paar goede potjes op de mat legt!

Voor de allerbeste WK-aanbiedingen én spelersspecials; bezoek de speciale bet365 WK-pagina.

De bet365-fanenquête is tot stand gekomen door data die door Censuswide verzameld is!

Worden we wereldkampioen?

  • Dat denk ik wel
  • Eh, nee…
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie