Dit is waarom er geen promotie-degradatieregeling is tussen Eerste en Tweede Divisie

Foto: Dit is waarom er geen promotie-degradatieregeling is tussen Eerste en Tweede Divisie

Ondanks de vele bekerstunts dit seizoen van de zogenoemde ‘amateurclubs’ komt er voorlopig geen promotie-degradatieregeling tussen de Eerste en Tweede Divisie. Dat heeft Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB onthult in gesprek met Voetbal International. Volgens de KNVB is het momenteel nog een brug te ver.

Economisch niet verantwoord

“Sportief gezien wil de KNVB dat er promotie en degradatie komt tussen de profs en de amateurs”, vertelt Van der Zee tegenover het weekblad. “We hebben alle risico’s in kaart gebracht. In economisch opzicht, wat speeldagen betreft, veiligheid en accommodatie. Het is gewoon een brug te ver. Twee jaar geleden hebben we besloten dat we deze discussie voor minimaal vijf jaar dichtzetten. En dat zou ook nog weleens tien jaar kunnen worden. Voorlopig zal er op dit vlak dus niks veranderen.”

Van der Zee wil geen overhaaste beslissingen nemen, omdat er een paar amateurclubs voorstander zijn van een promotieregeling. Volgens de voetbalbestuurder kan dat ten koste gaan van een aantal clubs in de Keuken Kampioen Divisie. “Het economische belang van die clubs is voor de KNVB ook heel belangrijk.”

Veel bekerstunts

Het niveau van het amateurvoetbal is volgens Van der Zee op niveau en het heeft hem niet verrast dat zoveel amateurclubs goed hebben gepresteerd in het bekertoernooi. “Spakenburg valt natuurlijk op met een halve finale, maar ook De Treffers en HHC Hardenberg hebben zich laten zien. De kwaliteit van dit soort teams is alleen maar aan het toenemen. We noemen het amateurvoetbal, maar goed beschouwd is het al semiprofessioneel.”

Moet er een promotie-degradatieregeling komen tussen de Eerste en Tweede Divsie?

  • Ja
  • Nee
1729+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie