“Dit is een club als Ajax onwaardig”

Foto: “Dit is een club als Ajax onwaardig”

Ajax-watcher Mike Verweij heeft hard geoordeeld over de situatie binnen de Amsterdamse club. De leiding zou een recherchebureau hebben ingeschakeld om het lekken van transfernieuws naar de media tegen te gaan.

Onveilige werksfeer

“Het inhuren van een recherchebureau is een club als Ajax onwaardig”, concludeert Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Na de affaire Overmars heb je gesprekken en intern onderzoek en dan wordt er gepoogd om een veilige werksfeer te creëren. Dit is natuurlijk een allesbehalve veilige werksfeer, als iedereen maar te pas en te onpas zijn telefoon op tafel moet leggen om te kijken met wie ze hebben gebeld.”

Collega Valentijn Driessen concludeert dat een lek zelden van binnen de eigen voetbalclub komt. “De omgeving is negen van de tien keer het lek. Wat je wel kunt onderzoeken, is of je gehackt wordt. Maar om iedereen zijn telefoon op tafel te laten leggen…”

Verweij: “Ajax moet daar een grote jongen in zijn. “Bayern München is er trots op en wíl elke dag met twee pagina’s in BILD staan. Zij beseffen hoe belangrijk dat is voor een club. Wat is nu het probleem dat een krant weet met welke speler jij bezig bent of wie je misschien wilt gaan verkopen? Het is toch alleen maar mooi? Er komt elke keer een foto van een speler met Ziggo op zijn shirt in de krant.”

Schreuder als lek?

Alfred Schreuder is meermaals als vermeende dader aangemerkt, maar Verweij maakt gehakt van die stelling. Hij laat weten: “Er wordt geroepen dat Schreuder mijn bron was. We hadden vóór Schreuder al het nieuws, tijdens Schreuder al het nieuws en nu hebben we nog steeds veel nieuws. Ik denk dus niet dat het Schreuder is.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie