Dessers bezorgt Feyenoord late zege in matige derby

Foto: Dessers bezorgt Feyenoord late zege in matige derby

Feyenoord heeft ternauwernood drie punten overgehouden aan de Rotterdamse derby tegen Sparta. Op Het Kasteel werd er in een matig duel lange tijd door niemand gescoord, maar in de blessuretijd was het alsnog invaller Cyriel Dessers die zijn waarde bewees.

Inzetten op Feyenoord doe je bij bet365! Incasseer de dikke welkomstbonus!

Feyenoord zal gisteren met genoegen hebben gezien dat koploper Ajax punten liet liggen bij Heracles Almelo. Met twee duels minder gespeeld hebben de Rotterdammers slechts een verliespunt minder dan de Amsterdammers. Dan moest er wel gewonnen worden van Sparta, dat midweeks eindelijk weer eens wist zege te vieren. In het bekertoernooi werd GVVV met 2-0 verslagen. Wie een vurige derby verwachtte kwam enigszins bedrogen uit. Het spel aan beide kanten was van een matig niveau en door het geringe aantal kansen bij vlagen slaapverwekkend.

Op slag van rust drong Feyenoord wat meer aan en werd de thuisploeg naar achteren gedrukt. Alireza Jahanbakhsh, die terugkeerde in de ploeg, was twee keer dichtbij de openingsgoal. Maduka Okoye onderscheidde zich weer eens voor de Spartanen. Na de pauze kreeg Bryan Linssen de grootste kans van allemaal. De Limburger werd vrijgespeeld en leek Okoye door de benen te spelen, de Nigeriaanse doelman wist echter ook deze inzet nog te keren. Halverwege het tweede bedrijf greep Arne Slot in en verving Linssen en Jens Toornstra door Cyriel Dessers en Fredrik Aursnes.

Sparta legde steeds meer pit in het duel, maar van goed voetbal met uitgespeelde kansen was weinig sprake. Sven Mijnans kreeg de bal nog per toeval in bezit net buiten de zestienmeter en vuurde net naast. In de slotfase kreeg Feyenoord nog een kopkans, waar zowel Gernot Trauner als invaller Lutsharel Geertruida aanstalten maakten op de bal op het hoofd te raken. Laatstgenoemde slaagde daarin, maar mikte het leer naast de goal. Het gelijkspel leek aanstaande, maar in de tweede minuut van de blessuretijd sloeg Feyenoord alsnog toe. Wederom uit een corner kopte Trauner door en was het Cyriel Dessers die raak mikte.

Zo won Feyenoord in een matige wedstrijd nog in extremis. Bij een remise was Sparta de morele winnaar, maar die vlieger ging niet meer op. De ploeg van Henk Fraser blijft op de zeventiende plaats bungelen, terwijl Feyenoord zich in de top-3 meldt.

Scoreverloop: (90+2) Dessers 0-1   

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Terechte zege?

  • Ja
  • Nee
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie