Degradatie uit Eredivisie voor fel bekritiseerde scheidsrechter?

Foto: Degradatie uit Eredivisie voor fel bekritiseerde scheidsrechter?

De laatste weken is er weer veel te doen om scheidsrechter Joey Kooij. Ook vorige week bij PSV – FC Twente (1-0) vervulde hij weer een hoofdrol, onder meer door een doelpunt van Myron Boadu uit een corner af te keuren. SoccerNews-analist Aad de Mos valt verder ook over de houding van Kooij.

Aad de Mos kraakt scheidsrechter Joey Kooij: ‘Moet zich snel verbeteren’

“Hij moet zich niet boven de partijen opstellen. Hij moet wel proberen om één van de deelnemers te zijn op het veld. Hij wil zich een beetje boven iedereen stellen en maakt daardoor ook een beetje een gespannen indruk. Hij keurt goals af die eigenlijk een doelpunt hadden moeten zijn en is niet erg populair onder de spelers. Dat is toch iets dat je in je vingers moet hebben.”

Het zou dan ook zomaar kunnen dat Kooij straks niet meer voor Eredivisie-wedstrijden gekozen gaat worden. De Mos: “Kooij moet zich snel verbeteren, wil hij op dit niveau blijven, of zelfs nog een niveau hoger gaan komen. Je moet één van de spelers zijn, met ze praten, af en toe een dolletje erin gooien. Dat hebben spelers graag.”

“Er zijn genoeg voorbeelden uit het verleden van scheidsrechters die dat deden en de top hebben gehaald. Mario van der Ende kon goed overweg met trainers en spelers door de voetbaltaal te spreken. En ook Dick Jol. Kooij is te stoïcijns en wil echt de baas uithangen, terwijl je soms helemaal de baas niet hóéft te zijn, want alles spreekt voor zichzelf”, aldus De Mos tot slot.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer, voetbalanalist, rekenwonder en meestervoorspeller Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast praat de voormalige coach van Ajax en PSV met presentator Eimert Pruis over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzakenHij geeft ongevraagd advies, reageert op een staalscherpe stelling en blikt vooruit op het weekend. Jij wil natuurlijk als eerste weten wat Aad te vertellen heeft.

Kooij is gewoon een slechte scheidsrechter

  • Eens
  • Oneens
1508+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie