Deelname EK levert Nederland bijna 10 miljoen op

Foto: Deelname EK levert Nederland bijna 10 miljoen op

De UEFA heeft het prijzengeld rondom het aankomende Europees kampioenschap in Duitsland bekend gemaakt. In totaal is er een prijzenpot van 331 miljoen euro, dit is hetzelfde bedrag als tijdens het vorige EK. Het geld wat in deze pot zit wordt verdeeld over de deelnemers en verder zijn er bonussen als een land ver komt op het toernooi. In totaal kan een land maximaal 28.25 miljoen euro verdienen aan het EK.

Deelname EK levert 9.25 miljoen euro op

Met een overwinning kan een land logischerwijs nog meer geld verdienen. Maar Nederland kan in ieder geval al 9.25 miljoen euro bijschrijven. Dit heeft de nationale ploeg bij elkaar gevoetbald door zich te plaatsen voor het Europese kampioenschap.

Bij een overwinning op het toernooi kan een land er 1 miljoen bijschrijven en voor een gelijkspel krijg je als land 500.000 euro. Wanneer een nationale ploeg zich kwalificeert voor de knock-out fase worden de inkomsten nog hoger. Plaats je jezelf bij de laatste zestien dan kan er anderhalf miljoen euro worden bijgeschreven. Voor de kwartfinale krijg je 2.5 miljoen en weet je het tot de halve finale te schoppen, dan krijg je nog eens 4 miljoen euro. Uiteindelijk krijgt de verliezend finalist 5 miljoen en de winnaar mag dan nog eens 8 miljoen euro bijschrijven.

Het Europees kampioenschap zou financieel gezien een lucratief toernooi kunnen zijn voor Nederland.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie