Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

De vrouw van Arne Slot zit in een tijdmachine

Foto: De vrouw van Arne Slot zit in een tijdmachine

De grote liefde en echtgenote van Feyenoord-succescoach Arne Slot acteert meestal onzichtbaar. Nu híj op grootse afscheid heeft genomen van de Rotterdamse Kuip, zal ook háár leven doordrenkt gaan worden met spotlights en tabloids. Is mijn verwachting. Een kentering van jewelste voor een provinciaalse, zal ook haar echtgenoot gaan ondervinden.

Opinie: Hoe mensenlevens kúnnen veranderen als de vader des huizes trainer wordt van Europese topclub

Als ik aan de ‘Rotterdamse’ Arne Slot terugdenk, zie ik een kale immer gebruinde man voor me die – voor de buitenwereld ontspannen – vanuit de spelerstunnel in De Kuip het veld overstak richting de dug-out. Talloze keren. En dan het liefst met zijn handen in zijn zakken, met grote ogen kijkend naar de mensenmassa om zich heen of turend naar het groene biljartlaken onder zijn voeten.

Slot heeft iets stoïcijns, maar ook een portie charisma in zich. Beschikt over belangrijke leiderschapskwaliteiten, naast de gave om zijn ploeg zo te laten voetballen dat de tegenstanders alleen maar naar adem kunnen happen. Waardoor Feyenoord ook over de grenzen, na jaren, weer begon op te vallen. Aan de andere kunt is Arne op de een of andere manier ook nog altijd ‘de man uit de provincie’.

Groter dan groot in Liverpool

Dát is echter sinds deze week voorbij. Voor immer en altijd. Arne Slot gaat namelijk aan de slag bij een wereldtopclub, is razendsnel onderweg naar het vergrootglas. Naar de stad waar The Beatles groot werden en hijzelf ook groot – of nóg groter volgens menig Feyenoord-aanhanger als dat al kan – hoopt te gaan worden.

Boodschapjes doen, beetje strijken, gezellig koffieleuten, beetje veel onzichtbaar zijn. Is haar eigen leven immers ook, dus haar goed recht. Mirjam Slot zit echter in een tijdmachine, maakt een razendsnelle vlucht naar een nieuw bestaan. Weet dat misschien zelf nog niet, totdat ze deze column als fanatiek volger van SoccerNews (toch Mirjam?) leest. Dán zal dat zeker bij haar gaan indalen.

First lady ná Feyenoord

Ik moet iets eerlijk bekennen: ik heb op moeten zoeken hoe de vrouw van Arne Slot heet nadat ik haar heel even met een ruiker in De Kuip zag. Mirjam is de naam. Hollandser kan eigenlijk niet. De ‘first lady’ van Liverpool FC is zij nu. Figuurlijk staand naast haar man, maar het liefst op de achtergrond blijvend. Ik begrijp dat, graag hoopt zij haar heerlijk kneuterige bestaan in het oosten van Nederland te kunnen voortzetten.

De miljoenen liefhebbers van de prestigieuze Premier League, waarop zeker alle Europese ogen gericht zijn, gaat kennismaken met haar. Ik voorvoel dat nu al aan mijn water. Door mijn immer op sensatie en nieuws beluste collega’s van de Britse tabloids. Niks mis mee, overigens. Die willen álles weten van ‘onze’ Mirjam. Omdat hun lézers dat willen.

Verliefde puber

Liverpool als voetbalclub is namelijk cult, zó groot dat dat bijna niet is voor te stellen. Praat maar eens met Dirk Kuijt, die er jarenlang speelde. Die nu nog weleens dagdroomt over wat hij daar allemaal heeft meegemaakt. De oud-international kijkt bijna als een verliefde puber uit zijn ogen als hij over Anfield praat.

Jürgen Norbert Klopp heeft dat ook. De voorganger van Arne Slot kwam jaren geleden vanuit de Duitse Ruhrpott over naar de stad van illustere namen als Kenny Dalglish, Steven Gerrard, Ian Rush en, heden ten dage, Virgil van Dijk. Virgil von Daik. Klopp is aldaar een regelrechte wereldster geworden. Multimiljonair ook.

Maar op de een of andere manier gun ik die man dat. Hoe groots ben je als mens als je bij je eigen adieu je komende opvolger in een volgepakt stadion toezingt en daarmee indirect zegt dat de fans hem de tijd moeten geven om ook te kunnen presteren in Liverpool? De vraag stellen is hem eigenlijk al beantwoorden. Jürgen Klopp is een held, punt uit.

Zijn vrouw ken ik inmiddels ook. Weet hoe ze er uitziet althans. Door onder andere, jawel, de boulevardbladen. Ik weet best wel veel over Kloppo, heb zijn Hollywood-achtige villa inmiddels ook al voorbij zien komen. Zo gaat dat dus als je de hoofdtrainer van een grootmacht als Liverpool FC bent. Dan zit een leventje in de luwte er niet meer in.

Hoop dat Arne en Mirjam zich dat terdege gerealiseerd hebben. Je kúnt simpelweg niet meer zoals je wilt. Omdat mensen je aan de andere kant van de Noordzee een popster vinden. Je adoreren, je aanklampen, je willen ruiken bijkans. Elke dag weer, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Daardoor blijkt de clubhymne You’ll Never Walk Alone in de praktijk de keiharde waarheid.

Hand in zak op Anfield

Alleen ongetwijfeld anders bedoeld toen deze meezinger ooit in een ver verleden werd geschreven. Ik zie Arne Slot in mijn gedachten alvast het veld van Anfield, hét goddelijke voetbaltheater van de hele wereld wat mij betreft, oplopen voor zijn eerste wedstrijd van The Reds. Handen, minimaal één, weer losjes in zijn zakken en Mo Salah tegelijkertijd aansporend wervelende acties te gaan maken.

Zou Mirjam Slot dan ergens daar op de tribune zitten? Ik hoop het voor haar van wel. Al is het dan maar om met eigen ogen trots te kunnen zijn op haar Arne. Die met zijn doorzettingsvermogen en kunde als doodgewone oosterling iets bereikt heeft waar vele anderen alleen maar van kunnen dromen: werken in de Europese top. Ook al zet dat je leven dan compleet op zijn kop.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga en andere opmerkelijke zaken in het voetbal. Hij is 24 jaar journalist. Tips? [email protected]

Arne Slot gaat de immense druk bij Liverpool kunnen weerstaan?

  • Ja
  • Nee
1150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:05
2+
Balende Oranje-reserve nam psycholoog in de arm
16:45
4+
“Hij kan de Messi van de toekomst worden”
16:34
35+
‘Hacker brengt City in grote moeilijkheden’
16:23
24+
‘Portugal eist actie na Ronaldo-incidenten’
16:13
48+
De Ligt baalt: “Valse start van het toernooi”
16:00
60+
Van Dijk reageert: kritiek op Oranje terecht?
15:47
108+
‘Ultieme poging om Vitesse te redden’
15:35
232+
‘Genadeklap voor Wilfred Genee’
15:23
204+
‘PSV tussen hoop en vrees op transfermarkt’
15:12
430+
‘Feyenoord-klap binnen enkele weken’
15:00
100+
‘Van Nistelrooij terug naar Manchester United’
14:48
26+
Edson Álvarez in tranen van het veld bij Mexico in Copa América
14:29
161+
‘Keiharde transferdreun voor Zirkzee én Memphis’
14:09
389+
Ajax slaat weer een slag: volgend toptalent is binnen
13:50
204+
Boos FC Barcelona vernietigt nieuwe Nike-shirts
13:30
1744+
Farioli gooit deur dicht: ‘Geen nieuwe Antony of Martínez bij Ajax’
13:30
50+
Nederlandse journalist opgepakt tijdens EK wegens drone-vliegen
13:10
106+
‘Bedrijvig Bayern München haalt volgende vedette binnen’
12:50
245+
Ajax-scout over flop Mikautadze: “Dát is de reden waarom hij niet slaagde”
12:45
88+
Voorbeschouwing Nederland – Oostenrijk: Kroont Nederland zich tot groepswinnaar?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie