De (te) hoge talentenlat van PSV

Foto: De (te) hoge talentenlat van PSV

Wie in de beloften van PSV in de Keuken Kampioen Divisie speelt, hoopt – en denkt soms ook naar alle waarschijnlijkheid – dat een glorieuze toekomst in het eerste elftal van de Brabantse topclub er inzit. Maar dat is zeker niet altijd zo. Waardoor komt dat?

Inside: de lange weg van groeibriljanten opleiding PSV kán ook afslag nemen

Johan Bakayoko maakte de stap uiteindelijk wel, die van Jong naar de hoofdmacht van PSV. De Belgische aanvaller zorgde met mooie doelpunten en vaak weergaloze acties op doordeweekse avonden dat een interne overgang eigenlijk niet meer dan logisch was. De flankspeler heeft in de ploeg van trainer Peter Bosz inmiddels allang en breed laten zien dat dit een juiste beslissing was.

Jesper Uneken zal die stille hoop inmiddels ook hebben. De zoon van voormalig prof Peter Uneken, die in het verleden nog enige tijd werkzaam was op De Herdgang, mocht van Bosz vorig speelweekend ruiken aan het grote werk. En scoorde in eigen huis zelfs nog tegen een dolend AZ.

Doorzettingsvermogen jonge spelers PSV

De aanvaller kon zijn geluk niet op, zal nu echter extra stappen moeten gaan maken om een definitief plekje in de selectie, en dus ook ook op het veld, van het vlaggenschip van de Eindhovense club te veroveren. Dat betekent vooral veel scoren, daadkracht en doorzettingsvermogen tonen.

En, bovendien, ook laten zien dat hij mee kan komen in de het voortdurende pressingvoetbal van Bosz en zijn rechterhanden op de bank. Want Uneken junior wordt dan wel keurig vergeleken met topper Luuk de Jong, maar dat is alleen nog maar op papier. Om een echte grote voetballer te worden, is het nu langzaam tijd geworden om te gaan pieken.

Harde wereld bij PSV

Anders zou het zomaar kunnen dat zijn mooie start ergens gaat eindigen in de middenmoot van de Eredivisie of zelfs de KKD. Een droom kan immers, zeker in het harde wereldje dat het betaalde voetbal is, zomaar in één klap uit elkaar spatten. Ook al zal elk talent dit doemscenario, althans in eerste instantie voor henzelf, proberen te vermijden.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat ándere clubs op het vinkentouw zullen zitten om spelers van Jong PSV over te halen een stapje naar elders te gaan maken. Lichtend voorbeeld is Mohamed Nassoh, aanvoerder van en vaste kracht binnen het Eindhovense beloftenteam.

Aanvoerder Jong PSV denkt na over vertrek

In zijn hoofd zal hij ongetwijfeld al langer hopen op een kans in het eerste elftal van de aanstaand kampioen, maar onder andere omdat dit best moeilijk lijkt te gaan worden terwijl hij erg talentvol is, staat hij in de nadrukkelijke belangstelling van bijvoorbeeld Sparta.

Nassoh is dit seizoen aanvoerder van Jong PSV en heeft inmiddels 101 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Hoewel de 21-jarige middenvelder nog niet debuteerde in de hoofdmacht, wil PSV zijn aflopende verbintenis graag verlengen. Ligt die lat voor deze Nassoh te hoog en kiest hij daardoor voor meer zekerheid elders?

Hoge lat PSV

Binnen PSV worstelt men met dit soort gebeurtenissen. De opleiding van talenten moet immers hoog zijn om op termijn het topniveau te kunnen aantikken, maar áls die stap er niet lijkt te komen of nog even uitblijft, ligt de spreekwoordelijke lat dan niet té hoog?

Moet PSV goed in de gaten houden wat eigen talenten gaan doen?

  • Ja
  • Nee
568+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
28+
Olympiakos schrijft Griekse geschiedenis met Conference League-winst in extremis
23:18
152+
‘Bergwijn op weg naar uitgang bij Ajax’
22:50
243+
‘Na Feyenoord wilt ook PSV shoppen bij Ajax’
22:24
70+
Mbappé maakt over een aantal dagen zijn nieuwe club bekend
22:01
114+
‘Oranje-revelatie valt buiten EK-basis’
21:37
823+
‘Eredivisie-samenvattingen weg bij NOS’
21:12
305+
Buitenlandse pers eensgezind over ‘Oranje-selectie met vraagtekens’
20:49
113+
‘Van Nistelrooij aan de slag in droomcompetitie’
20:24
14+
Dit zijn de opstellingen van de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina
20:00
38+
Succescoach FC Dordrecht keert terug naar thuisland
19:35
210+
Henderson krijgt trap na uit Saudi-Arabië: “Schaadt hem meer dan ons”
19:12
234+
‘Barça zet Hansi Flick nu al voor schut’
18:55
143+
Koeman houdt vertrouwen: “maar ik kan hem zover krijgen”
18:27
1278+
‘Ronald Koeman bevestigd keuze eerste keeper’
18:01
70+
Bayern München in zee met ‘achtste keus’
17:13
694+
Sparta Praag zitten Feyenoord en Brian Priske dwars
17:00
847+
Ajax bereidt zich voor op Bergwijn-exit
16:50
547+
Koeman geeft Timber opvallende boodschap mee
16:35
570+
Koeman verklaart niet selecteren Maatsen
16:21
102+
Hierom kan EK-selectie Oranje nog wijzigen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie