De Ligt vertelt over spelen met wereldsterren

Foto: De Ligt vertelt over spelen met wereldsterren

Matthijs de Ligt maakte deze zomer de overstap van Juventus naar FC Bayern München. De Nederlandse verdediger is na zijn eerste maanden goed ingeburgerd in Beieren. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de centrale verdediger over zijn ervaringen bij Juventus én Bayern.

Als zeventienjarige speler was De Ligt al basisspeler bij Ajax, een jaar later droeg hij zelfs de aanvoerdersband al. Na zijn transfer bij Juventus kwam de Nederlander in een heel andere wereld terecht. “De stap van Juventus naar Bayern is makkelijker geweest dan van Ajax naar Turijn.”

Bij Juventus kreeg De Ligt immers wereldberoemde ploeggenoten. Eén licht De Ligt er in het speciaal uit. “Bij Juve ging ik met een Ballon d’Or-winnaar spelen. Met de beste spelers van Europa op hun positie. In het begin keek ik toch wel erg tegen ze op. Maar op een gegeven moment besef je dat iemand als Cristiano Ronaldo ‘gewoon’ je teamgenoot is. En dat je het samen moet doen.”

Die ervaring nam De Ligt mee naar Beieren, waar natuurlijk ook niet de minste namen rondlopen. “Hier bij Bayern lopen ook Champions League-winnaars en wereldkampioenen en nu ben ik dat gewend.”

De Ligt op z’n plek bij Bayern München

Bij Bayern ligt de nadruk op andere zaken dan in de Juventus-defensie. Daardoor lijkt De Ligt een stuk fitter dan bij Juventus. “Ik snap wel dat mensen zeggen dat ik nu sneller en explosiever lijk, maar daar is een simpele verklaring voor: bij Bayern worden andere dingen van me gevraagd. Het maakt verschil of je op 70 meter van je eigen goal verdedigt, proactief, of dat je ver terug gaat staan op eigen helft. Bij Bayern ben ik de speler die de meeste meters maakt in wedstrijden, bij Juventus maakte ik de minste.”

Dat De Ligt nu ook ver voor zijn doel speelt als hij tegenover Kylian Mbappé en Lionel Messi staat, maakt hem niet nerveus. “Met mijn kracht en snelheid word ik niet bang van 50 meter ruimte in mijn rug. Die 50 meter heeft een spits dan ook te overbruggen, hè, voor hij eventueel gevaarlijk wordt.”

Dat heeft De Ligt liever dan terugzakken. “Als je het veel laat aankomen op één-tegen-één duels in je eigen doelgebied, kun je moeilijker ‘kort’ zitten. Eén voetje verkeerd zetten en het kan al een goal zijn of een penalty. Daarom: hoe verder weg van het eigen doel, hoe veiliger ik me als verdediger voel. Klinkt misschien tegenstrijdig, maar dat was bij Ajax ook altijd zo.”

De Ligt scoort tegen PSG

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:00
5+
Interview: Het hectische leven van trainer Yannis Anastasiou: “Vallen en opstaan”
08:52
33+
Boodschap voor Ajax en PSV: “Gaat niet meer gebeuren”
08:34
2+
‘Ibrahimovic kan overstap maken binnen Italië’
08:16
31+
Onana geeft duidelijkheid over interesse van Engelse topclubs
07:54
34+
Van Dijk verwacht ‘oorlog op het veld’ met Aké: “Negentig minuten lang geen vrienden”
07:39
251+
Mogelijk struikelblok voor Feyenoord: “Maar daar kan snel verandering in komen”
07:19
36+
Arsenal-talent geroemd: ‘Maar één speler beter en dat is Messi’
23:42
188+
‘Napoli slaat slag met enorme sensatie’
23:16
29+
”Onuitputtelijke’ Giroud en Milan akkoord over contractverlenging’
22:52
43+
Room dolgelukkig na treffen met Messi: “Heel speciaal”
22:26
150+
Speeches Blind en Wieffer bij Oranje op beeld gevangen
22:00
71+
Ajax en Curaçao verlengen samenwerking
21:36
285+
UEFA straft Mauro Júnior voor tirade tegen Sevilla
21:12
432+
“Niet verwacht dat Feyenoord zich zou melden”
20:48
126+
Ten Hag lyrisch over illuster clubicoon: “Hij is de allerbeste”
20:24
579+
‘Feyenoord-fans krijgen alsnog slecht nieuws uit Rome’
20:03
72+
Getergde Mancini niet te spreken over Italiaanse aanwas Serie A
19:39
73+
Enrique haalt uit: “Ongedierte en gieren profiteren als het slecht gaat”
19:16
302+
Atlético bevestigt slecht nieuws over Memphis
18:51
394+
‘Ajax-legende wees terugkeer in zijn hoogtijdagen af’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie