De Haan zag enorm talent: “Dan had hij tien jaar in Oranje gespeeld”

Foto: De Haan zag enorm talent: “Dan had hij tien jaar in Oranje gespeeld”

Foppe de Haan en Royston Drenthe werkten in het verleden met veel genoegen samen bij Jong Oranje. Toen de ploeg in 2007 Europees Kampioen werd speelde de Rotterdammer daar een cruciale rol in.

Foppe de Haan zag in Royston Drenthe dé linksback van het Nederlands elftal

De Haan was te gast in de podcast Dave & Drenthe van Voetbal International. De oud-trainer vertelde dat hij in eerste instantie Drenthe als linksback wilde opstelling tijdens het toernooi in eigen land. Doordat Ismaïl Aissati geblesseerd raakte werd de toenmalig Feyenoorder echter naar voren geschoven. Daar maakte hij veel indruk, maar De Haan denkt dat Drenthe zich beter op de backpositie had kunnen concentreren. “Dan had hij tien jaar in het Nederlands elftal gespeeld.”

“Het is eigenlijk uw schuld, u heeft een beetje de linksbuitenpositie voor mij getriggerd”, reageerde Drenthe lachend. “Nee grapje, hoor. Bij u had ik altijd alleen maar een fijn gevoel.” Na zijn doorbraak op het jeugd-EK maakte Drenthe de droomtransfer naar Real Madrid. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Beijing kwamen De Haan en Drenthe wederom samen. De ervaren coach zag dat het talent een heel ander persoon was geworden door zijn tijd in Spanje.

Drenthe veranderde in Madrid

De Haan kan zich nog goed een gesprek met Drenthe voor de geest halen tijdens de Spelen. De Rotterdammer was constant met zijn pols aan het draaien, waardoor zijn nieuwe horloge goed te zien was. “Ik heb daar helemaal geen belangstelling voor, maar hij vond dat heel belangrijk. Dus ik vroeg: Heb je een nieuw horloge, Royston?” Drenthe had nooit verwacht dat zijn trainer zou reageren op het dure horloge. “Dat ding kostte tachtigduizend euro”, is De Haan nog altijd vol ongeloof. “Toen dacht ik wel: jongen, jongen, jongen”, besluit De Haan.

Had Drenthe voor lange tijd de linksback van Oranje moeten zijn?

  • 100%
  • Nee, vind ik niet
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie