Davids, Opdam en Huntelaar niet mee naar WK

Soccernews

[img align=left]uploads/vanbasten[/img]Het Wereldkampioenschap 2006 komt er aankomende zomer aan, en vandaag heeft de Nederlandse bondscoach Marco van Basten (foto) zijn 23 namen bekend gemaakt die in Duitsland zullen gaan strijden om de wereldtitel.

Op een persconferentie maakte de oud-voetballer bekend dat hij samen met de rest van de technische staf had besloten om onder meer Edgar Davids, Barry Opdam, Nigel de Jong, Klaas-Jan Huntelaar, Romeo Castelen en George Boateng buiten de selectie te laten.

De afwezigheid van Nigel de Jong ligt bij de blessure van de middenvelder van Hamburger SV, de medische staf wist niet wanneer de ex-Ajacied weer fit zou zijn en hebben dus besloten, met het oog op het zware programma, de nog jonge De Jong thuis te laten.

Echter, Van Basten heeft ook een aantal opvallende spelers wél geselecteerd. Zo nemen de lichtgeblesseerden Kew Jaliens en Rafael van der Vaart wel plaats in de 23-koppige selectie, en krijgt de jonge John Heitinga de voorkeur boven routinier Barry Opdam.

Op het middenveld geeft de technische staf de voorkeur aan de uit vorm zijnde Denny Landzaat en de jonge Ajacied Hewdiges Maduro, terwijl hij good-old Edgar Davids thuis laat. In de aanval wordt de voorkeur gegeven aan PSV’er Jan Vennegoor of Hesselink en vooral verassend is de opname van Ryan Babel, de jonge Ajacied speelde de laatste maanden zeer weinig, maar gaat wel mee naar Duitsland.

Hierdoor moeten onder meer Klaas-Jan Huntelaar en Romeo Castelen plaatsnemen in de selectie van Jong Oranje, die komende zomer deelneemt aan het Europees Kampioenschap. Ajax en AZ zijn de hofleveranciers met beide 5 internationals.

[b][u]De 23-koppige Oranje-selectie die naar het WK gaat:[/b][/u]
[b]Keepers:[/b]
Edwin van der Sar (Manchester United)
Maarten Stekelenburg (Ajax)
Henk Timmer (AZ)

[b]Verdedigers:[/b]
Kew Jaliens (AZ)
Jan Kromkamp (Liverpool)
Andre Ooijer (PSV)
Khalid Boulahrouz (Hamburger SV)
Joris Mathijsen (AZ)
John Heitinga (Ajax)
Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona)
Tim de Cler (AZ)

[b]Middenvelders:[/b]
Rafael van der Vaart (Hamburger SV)
Mark van Bommel (FC Barcelona)
Hedwiges Maduro (Ajax)
Denny Landzaat (AZ)
Philip Cocu (PSV)
Wesley Sneijder (Ajax)

[b]Aanvallers:[/b]
Dirk Kuijt (Feyenoord)
Robin van Persie (Arsenal)
Ruud van Nistelrooij (Manchester United)
Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)
Arjen Robben (Chelsea)
Ryan Babel (Ajax)

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie