‘Complete spits’ voor Oranje: “Heeft veel in huis om de top te kunnen halen”

Foto: ‘Complete spits’ voor Oranje: “Heeft veel in huis om de top te kunnen halen”

Na de afmeldingen van Steven Bergwijn en Brian Brobbey riep bondscoach Ronald Koeman Thijs Dallinga als vervanger op. Het is de eerste keer dat de spits is opgeroepen voor Oranje, die een uitstekende ontwikkeling heeft doorgemaakt bij Toulouse. Marinus Dijkhuizen, die samenwerkte met de aanvaller bij Excelsior, spreekt vol lof over Dallinga.

Leergierige Dallinga

Dijkhuizen zegt in gesprek met het Algemeen Dagblad altijd met veel plezier te hebben gewerkt met Dallinga. “Thijs was elke dag bezig met zichzelf ontwikkelen en beter worden. Zo nu en dan appte hij me op zaterdagochtend na de wedstrijd om samen beelden terug te kijken: Trainer kunnen we even zitten? Ik ben niet helemaal tevreden. Het was erg leuk om met hem te werken.”

Dat Dallinga nu opgeroepen is voor Oranje vindt Dijkhuizen mooi, die dat niet zo snel had verwacht. “Thijs is een complete spits, hij heeft echt veel in huis om de top te kunnen halen. Dat het zó snel zou gaan, had ik niet verwacht.” De aanvaller kende bij Excelsior een uitmuntend eerste seizoen en scoorde maar liefst 36 keer in totaal voor De Kralingers in de competitie en de play-offs. “Hij was echt geweldig dat jaar toen we promoveerden”, stelt Dijkhuizen.

De goede prestaties leverden Dallinga een transfer op naar Toulouse, dat een bedrag van 2,5 miljoen euro betaalde aan Excelsior. Ook in Frankrijk trok de spits de goede lijn door met achttien doelpunten in zijn eerste seizoen. In het huidige seizoen staat de teller alweer op zeven treffers, waarvan twee Europa League-doelpunten tegen Liverpool.

Wie zou jij liever in de spits zetten bij Oranje?

  • Weghorst
  • Dallinga
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie