Clubman maakt zich grote zorgen om Ajax: “Beneden alle niveau”

Foto: Clubman maakt zich grote zorgen om Ajax: “Beneden alle niveau”

Edgar Davids kijkt met grote zorgen naar de huidige situatie bij zijn jeugdliefde Ajax. Volgens de voormalig middenvelder moet er een hoop gebeuren om de club weer op het rechte pad te krijgen.

Davids geschrokken van niveau Ajax

De Amsterdammers beleven een historisch slecht jaar met een vijfde plek in de Eredivisie en een vroege uitschakeling in de KNVB Beker en Europa. “Het is beneden alle niveau”, oordeelt hij bij de NOS. “Je moet het zo zien: bij een topclub gaat het in fases. Volgend seizoen proberen we weer op een aanvaardbaar niveau te komen.”

Komst ervaren mensen geen garantie voor succes

Dan moet er echter wel een hoop veranderen. Volgens Davids zijn daarvoor goede spelers én een solide beleid nodig. Met het binnenhalen van Danny Blind, Louis van Gaal en Alex Kroes lijkt Ajax de juiste koers te pakken te hebben, maar zover wil Davids nog niet gaan.

Hoewel hij vooral Van Gaal en Blind zeer goed kent, wacht hij voorlopig af hoe het in de praktijk gaat uitpakken. Davids hoopt dat Ajax weer snel terug is op niveau. “Nou, we zullen het merken. Ik heb nog niets gezien. Je hebt goede beleidsbepalers nodig en die schijnen er nu te zijn, maar je moet nog wel altijd op het veld presteren.”

“Je kunt straks wel een toptrainer hebben, maar als je materiaal van een te laag niveau is, gaat het ‘m niet worden.” Achter de schermen werkt Kroes hard aan het opbouwen van de organisatie én de transferzomer, waarin binnen de selectie van Ajax een hoop moet gebeuren. Bovendien is het nog onduidelijk of het doorgaat met John van ‘t Schip.

Strijdt Ajax volgend seizoen mee voor het kampioenschap?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie