Brood haalt uit: ‘Hij is volledig ongeschikt’

Foto: Brood haalt uit: ‘Hij is volledig ongeschikt’

Ruud Brood heeft na zijn ontslag voor het eerst gereageerd, dit deed hij in De Telegraaf. Brood laakt in dit stuk de directie van NAC, algemeen directeur Luuc Eisenga en technisch directeur Tom van den Abbeele moeten het ontgelden.

Vorig seizoen werd Brood aangesteld, acht wedstrijden voor het einde van de competitie. Hij moest NAC in de Eredivisie houden maar dit lukte hem niet. Toch besloot het bestuur met hem door te gaan, echter laat Brood in De Telegraaf een andere verhaal horen. Hij vindt dat de NAC-supporters moeten weten hoe het zit.

Hoewel hij NAC niet in de Eredivisie wist te houden, kreeg hij van de grootaandeelhouders te horen dat de club uit Breda met hem door wilde in de Keuken Kampioen Divisie. Maar Brood was niet de enige optie, Eisenga en Van den Abbeele spraken ook met andere kandidaten. “Het duurde en het duurde maar. Uiteindelijk is het rond gekomen en hebben ze gezegd dat ik altijd eerste keus ben geweest, maar dat ze wilden aftasten”, aldus de 57-jarige trainer.

Ook geeft Brood aan geen inbreng te hebben gehad, omtrent het aantrekken van spelers. “Ik zag in die periode wel 25 zaakwaarnemers mijn deur voorbijgaan en bij Van den Abbeele naar binnen lopen. Op één of twee spelers na is het uiteindelijk een niet door mij samengestelde selectie geworden. We hadden nog geen scouting, geen technisch hart, de organisatie stond nog niet. Het was louter het beleid van één man, een onervaren man: Van den Abbeele.

Van den Abbeele en Brood verschilde qua visie als het ging om aankopen. “Supporters zijn boos geworden dat Ralf Seuntjes niet kwam. Van den Abbeele wilde er geen ervaren jongens bij. Ik weet dat je om te promoveren jonge spelers moet hebben, maar ook een brok ervaring. Ik heb met Alex Schalk, een oud-NAC-speler met affiniteit met de club, gesproken. Maar zijn komst was onbespreekbaar. Ik ben vaak een roepende in de woestijn geweest binnen de organisatie.”

“Het probleem is, en dat is erkend door de grootaandeelhouders, interim-directeur Nicole Edelenbos en technisch rvc-lid Mark Haarman, dat Eisenga volkomen ongeschikt is en Van den Abbeele totaal onervaren. De grootaandeelhouders hadden mijn ontslag kunnen tegenhouden, maar Edelenbos gaf na drie maanden al aan vooral rust binnen de organisatie te willen en geen directeuren te ontslaan die ze zelf had aangesteld. Maar als ik op de stoel van grootaandeelhouders had gezeten, had ik het in het belang van de club toch gedaan. Desnoods met de trainer erbij.”

Goed dat Brood zich uitspreekt?

  • Ja, zeker
  • Nee, had hij beter nog even mee kunnen wachten
555+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie