Brobbey laat zich gelden in oefenduel Ajax

Ajax heeft vrijdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Telstar in winst omgezet. Davy Klaassen en Brian Brobbey maakten het verschil tegen de eerstedivisionist: 5-1.

Ajax maakte weinig indruk op De Toekomst. Trainer Alfred Schreuder koos voor een aanvalslinie met Lorenzo Lucca op links, Mohammed Kudus centraal en Dusan Tadic op rechts, maar dat liep niet lekker. Telstar creëerde in de eerste 45 minuten zelfs een handvol gevaarlijke momenten en het was mede aan doelman Remko Pasveer te danken dat dit geen treffer opleverde.

Ondanks het stroeve veldspel noteerde ook Ajax een aantal kansrijke momenten. In de 21ste minuut leverde dit zelfs de openingstreffer op: Tadic speelde zowaar even op de linkerflank en meteen bediende hij Davy Klaassen, die bij de tweede paal de 1-0 tegen de touwen schoot. De Amsterdammers lieten na om Ronald Koeman junior vaker te verschalken in de eerste helft.

Na de theepauze bleef Ajax worstelen, maar de voorsprong liep gedurende de tweede helft wel op. Na een heerlijke steekpass van Steven Berghuis bood Kenneth Taylor de goed meegelopen Brian Brobbey een niet te missen kans: 2-0. Brobbey maakte ook het derde Ajax-doelpunt door raak te schieten in de rebound, nadat Francisco Conceição de paal raakte.

Na de twee helften werd er nog een half uur speeltijd toegevoegd aan het oefenduel. Na balverlies van Youri Regeer maakte Rein Smit de eretreffer voor Telstar, maar twee minuten later kopte Olivier Aertssen alweer de 4-1 tegen de touwen. Opnieuw Brobbey maakte er ook nog 5-1 van.

Scoreverloop: 1-0 (21′) D. Klaassen (21′), 2-0 (76′) B. Brobbey, 3-0 (82′) B. Brobbey, 3-1 (98′) R. Smit, 4-1 (100′) O. Aertssen, 5-1 (111′) B. Brobbey