Brobbey: “Al denk ik wel dat we heel goed samen kunnen spelen”

Foto: Brobbey: “Al denk ik wel dat we heel goed samen kunnen spelen”

Brian Brobbey droomt van een basisplaats bij het Nederlands elftal op het komende EK. De spits is de laatste weken een lichtpuntje bij Ajax en wil die vorm de rest van het seizoen doortrekken.

‘Het verhaal was altijd dat de trainers geen risico met me wilden nemen’

“Ik moet negentig minuten lang vol druk kunnen zetten, nog dodelijker worden in de afronding, de hele wedstrijd mijn volle focus houden en lichamelijk nog sterker worden. Als dat lukt, ben ik niet te houden”, begint Brobbey in gesprek met De Telegraaf. “Dat ik fysiek zo sterk ben, zit in de Ghanese genen. Ik ben wel veel in de sportschool, maar niet voor krachttraining, want dan word ik te breed en dat wil ik niet. Ik kom daar meer voor mijn explosiviteit en flexibiliteit, voor core-training en het onderhoud aan mijn hamstrings en knieën.”

Wel moest Brobbey hard werken aan zijn speelfitheid, vorig seizoen kreeg hij vaak kramp. “Ik kreeg vaak kramp. Maar ik denk juist dat dit het gevolg was van het feit dat ik steeds na een uur of 75 minuten naar de kant werd gehaald. Je moet een paar keer een hele wedstrijd spelen om het uiteindelijk altijd negentig minuten vol te houden. Je moét in dat ritme komen. Maar het verhaal was altijd dat de trainers geen risico met me wilden nemen.”

Oranje

Zijn vizier staat nu op het EK. “Ik denk dat ik met mijn doelpunten en assists belangrijk voor de ploeg ben geweest. Elke wedstrijd voel ik dat ik sterker word en het is aan mij om het vast te houden. Mijn streven is om komend EK de vaste spits van Oranje te worden. Maar ik moet ook realistisch zijn, want het Nederlands elftal heeft natuurlijk wel Memphis Depay lopen. Al denk ik wel dat we heel goed samen kunnen spelen: Memphis op tien en ik op negen.”

Staat Brobbey in de basis bij Oranje op het EK?

  • Ja
  • Nee
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie