BREAKING: Maurits Hendriks weg bij Ajax

Foto: BREAKING: Maurits Hendriks weg bij Ajax

Maurits Hendriks vertrekt bij Ajax. De Telegraaf meldt dat een spoedoverleg tussen de chief sports officer en de raad van commissarissen dat woensdag plaatshad heeft geleid tot het opstappen van Hendriks. De voetbalbestuurder wordt verantwoordelijk gehouden voor de bestuurlijke en sportieve chaos.

Ajax haalt opgelucht adem

Hendriks is de tweede directeur, na Sven Mislintat, die het veld moet ruimen bij Ajax. De krant schrijft dat ‘rvc-voorzitter Michael van Praag, de commissarissen Leo van Wijk en Danny Blind en rvc-adviseur Louis van Gaal alvast een lastige knoop door hakken voor Alex Kroes’, die per 15 maart begint in zijn functie als algemeen directeur van Ajax.

“Vanwege het vertrek van Hendriks, wiens baan na de komst van directeur voetbal Marijn Beuker, nog verder werd uitgekleed en werd beperkt tot de bouw van de Nieuwe Toekomst, zal er op sportpark De Toekomst opgelucht adem worden gehaald”, concludeert De Telegraaf. “De voormalige hockeybondscoach, technisch directeur van NOC*NSF en chef de mission bij de Olympische Spelen van 2012, 2014 en 2016 bleek door zijn hooghartige manier van leiding geven vrijwel direct een mismatch. Binnen enkele weken was hij de meest gehate persoon binnen de vereniging”, vervolgt Ajax-watcher Mike Verweij.

Hendriks steekt Van der Sar mes in de rug

Volgens Verweij heeft Hendriks met het aanstellen van Mislintat een enorme blunder begaan, die een enorme puinhoop heeft achtergelaten met zijn aankopen voor een bedrag van 115 miljoen euro. De Ajax-watcher stelt dat Hendriks echter nog een grovere fout heeft gemaakt. “Meer nog dan dat nemen de medewerkers op De Toekomst het Hendriks kwalijk dat hij in het boek ’Ajax in crisis’ van Menno de Galan een mes in de rug steekt van de opgestapte algemeen directeur Van der Sar, die later wordt getroffen door een hersenbloeding. De chief sports officer wordt niet geciteerd, maar de stellige overtuiging van meerdere bronnen is dat hij uitgebreid met De Galan heeft gesproken.”

De aanstelling van Hendriks bleef dan ook een complete mismatch volgens Verweij. “Met het vertrek van Hendriks komt na nog geen anderhalf jaar een einde aan het huwelijk met Ajax dat als hoogst ongelukkig kan worden omschreven.”

Is het goed dat Hendriks weg is bij Ajax?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
475+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie