Boussaboun: ”Van Hooijdonk was de splijtzwam”

Soccernews

[img align=left]uploads/boussaboun, ali[/img]Ali Boussaboun heeft zich zeer negatief uitgelaten over Pierre van Hooijdonk en voormalig trainer Erwin Koeman. De aanvaller van FC Utrecht meent dat hij zich altijd als een volwaardig prof heeft gedragen en plaatst diverse verwijten aan het adres van Van Hooijdonk.

”Pierre bracht op de trainingen bij Feyenoord niet wat hij dacht dat hij kon. En is daardoor zijn frustratie op anderen gaan botvieren. Als je zelf lekker in je vel zit, houd je je namelijk niet bezig met randzaken,” vertelde hij de [i]Telegraaf[/i]

“Ik heb me áltijd als prof gedragen. Na mijn eerste jaar in De Kuip vertelde de trainer me dat er niets viel aan te merken op mijn instelling of houding en dat ik meer verdiende dan een plaats op de reservebank. Ik heb me ook in de basis geknokt en, ja, ben één keer te laat gekomen. Omdat ik net als Van Hooijdonk in de file stond. Verder niks bijzonders. Dat heeft onze aanvoerder Theo Lucius ook bevestigd.”

Ook kon Boussaboun zich niet vinden in het vermeende mentaliteitsprobleem bij Feyenoord. Van Hooijdonk verweet diverse selectieleden een gebrek aan motivatie en hekelde hun houding, het dragen van Ipods etc hierbij ingegrepen. Hier kwam dan ook snel een verbod op.

“Dat kwam van Van Hooijdonk af. Voor zijn komst regelde Kuyt met goedkeuring van Koeman namelijk PSP-spelletjes voor de hele selectie en zat iedereen voor uitwedstrijden urenlang te spelen in de bus. De sfeer was goed en iedereen respecteerde elkaar. Van Hooijdonk was de splijtzwam. Hij was alleen maar met zichzelf bezig.”

“Op het trainingsveld liet Koeman toe hoe hij spelers helemaal stijf schold. Nu zegt hij dat hij spelers beter wilde maken. Het enige wat hij daarmee bereikte, was dat hij de jonkies kapot maakte. Tegen mij durfde hij niets te doen. Maar het irriteerde me hoe hij met anderen omging.” Boussaboun komt met voorbeelden op de proppen. Dwight Tiendalli was te geblesseerd om tegen PSV te spelen. Als misplaatste grap hing Pierre een luier boven de stoel van Dwight. Omdat hij het zogenaamd in zijn broek zou doen voor Arouna Koné.”

Van Hooijdonk zelf kon zich niet geheel vinden in de uitspraken van Boussaboun. “Ali is niet eerlijk tegen zichzelf”, reageert Pierre van Hooijdonk op het verhaal. “Als hij het over één keer te laat komen heeft, vergeet hij vijftig keer. Ali voelde zich niet schuldig als hij weer eens te laat kwam, maar anderen stoorden zich daaraan.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:00
0+
‘Hakim Ziyech keert zich tegen Ajax-besluit’
18:45
5+
NEC zoekt naar frisheid na bekerfinale, tevredenheid over puntenverlies Ajax
18:21
22+
Onana voorkomt heldenrol Antony bij flater Man United
17:59
19+
Leipzig maakt korte metten met concurrent Dortmund
17:35
33+
Amorim betuigt spijt na onderhandelingen in Londen: “Ik vraag om vergiffenis”
17:13
19+
Girona wint nadat doelman op bijzondere wijze penalty stopt
16:49
53+
Tuchel neemt woorden Hoeness hoog op: “Dit raakt mij als trainer”
16:28
199+
Bizarre beelden: flinke ruzie tussen Klopp en Salah aan de zijlijn
16:06
742+
‘Feyenoorder-steunpilaar verklapt transfer naar Liverpool’
15:43
32+
Liverpool kan titel definitief vergeten na nieuwe uitglijder
15:18
126+
“Slot brengt aanvallend, heavy metal-voetbal naar Liverpool”
14:54
135+
‘Feyenoord haalt talent op in Frankrijk’
14:32
94+
Na blauwtje is Bayern nóg meer onder indruk van droomkandidaat
14:11
20+
Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”
14:00
166+
Schreuder voor Slot, PROMOTIE voor Kroes | Twee Viertje met Aad #80
13:48
508+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
13:33
491+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
13:16
359+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
13:00
429+
‘Slot neemt Feyenoord-verdediger mee naar Liverpool’
12:45
83+
Slot gewaarschuwd voor Ten Hag-scenario
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie