Bosz op zijn hoede: ‘Heerenveen is een ploeg in vorm’

Foto: Bosz op zijn hoede: ‘Heerenveen is een ploeg in vorm’

PSV is bezig aan een van de beste seizoenstarten ooit. Donderdagavond nemen de Eindhovenaren het op tegen SC Heerenveen, waar ze de winnende reeks willen doorzetten. Volgens Peter Bosz kan dat nog lastig worden, zegt hij in De Telegraaf.

‘Iedereen wil jou dat eerste punt afhandig maken’

Er wordt door velen verwacht dat PSV het klusje wel gaat klaren tegen Heerenveen. Toch is Peter Bosz op zijn hoede. De oefenmeester weet maar al te goed dat zijn ploeg donderdagavond voor het eerst puntverlies kan lijden dit seizoen. “Ik denk dat iedere wedstrijd die wij spelen vanaf nu een potentiële bananenschil is”, zegt de coach van de Eindhovenaren. “Omdat er de mogelijkheid is dat je niet wint en dan is het achteraf dé bananenschil geweest. Maar wij doen er alles aan om de focus vast te houden en de ploeg optimaal voor te bereiden op elke volgende wedstrijd.”

Vorig seizoen werd het onder Ruud van Nistelrooij 3-3 op in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De laatste keer dat PSV in één seizoen twee keer won van de Friezen was in het seizoen 2011/12. Je zou kunnen stellen dat Heerenveen een angstgegner is voor PSV. Bosz wil daar niet in mee: “Er staat een andere trainer bij PSV voor de groep, er zijn andere spelers, we spelen op een andere manier. Hoe zou je die vergelijking kunnen maken?”

Voorsprong

De voorsprong van PSV op zijn concurrenten is onmiskenbaar groot. Toch is Bosz waakzaam voor verslapping. De trainer weet heel goed dat het seizoen nog lang is en dient eenieder die PSV al kampioen noemt van eerlijke repliek: “Al die verhalen dat het beslist zou zijn, zijn zo’n onzin. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen.”

Hoe Bosz kijkt naar de verslapping die ongetwijfeld gaat komen? “Het is misschien menselijk, maar niet wenselijk”, zegt hij. “Ik weet wat er nodig is om ook deze wedstrijd tegen SC Heerenveen weer te winnen. Dat is volledige focus en hard werken. We zullen echt top moeten zijn, want het wordt iedere keer net iets moeilijker. Iedereen wil jou dat eerste punt afhandig maken. Iedereen weet inmiddels hoe wij spelen, wat voor team wij zijn. Dat betekent dat je het elke keer weer beter moet doen.”

Soccernews voorspelt: Heerenveen – PSV

  • Heerenveen
  • Gelijkspel
  • PSV
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie