Bosz is het zat en wil ‘van gezeur af zijn’

Foto: Bosz is het zat en wil ‘van gezeur af zijn’

Peter Bosz hoopt dit voetbaljaar met PSV het landskampioenschap naar zich toe te trekken. Niet alleen om een hoofdprijs binnen te halen, maar ook om van het gezeur vanuit de media af te zijn.

Opluchting Bosz bij landstitel

De oefenmeester bestaat bekend om zijn aanvallende voetbal, maar krijgt tegelijkertijd vaak kritiek. Critici stellen dat Bosz te naïef is in zijn spelopvatting en daardoor nooit een hoofdprijs zou pakken. Het winnen van de Eredivisie zou dit argument kunnen tackelen. “Ik hoop dit jaar eindelijk een keer kampioen te worden met mijn club. Dan ben ik van dat gezeur af”, stelt Bosz bij Helden.

Hoewel PSV op bezoek bij FC Utrecht en Ajax (beide duels eindigden in 1-1) puntverlies leed, staat het nog altijd ruim voor op de achtervolgers. Zo heeft nummer 2 Feyenoord 10 punten minder dan PSV, terwijl FC Twente zelfs volgt op 15 punten. Er moet dan ook veel misgaan om de landstitel nog te ontlopen.

De prestaties verbazen Bosz allerminst, aangezien hij het volste vertrouwen heeft in zijn selectie. Sterker nog: hij vindt het de beste spelersgroep die hij ooit heeft gehad. “Ik ben erom uitgelachen, maar ik vind dit PSV het beste elftal waar ik ooit mee heb gewerkt. Niet alleen omdat we technisch goede spelers hebben, maar ook omdat we een echt team zijn.”

Enthousiasme over selectie PSV

Bovendien klopt de verhouding binnen de groep uitstekend. “We hebben een aantal leiders in het team die ook uit zichzelf het woord nemen in de kleedkamer, onder wie Luuk de Jong en Guus Til. Spelers zijn echt belangrijker dan een goede trainer. Onze kracht is dat we een selectie hebben met mooie, zeer diverse karakters.”

Is dit het beste PSV van de afgelopen vijf jaar?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
854+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie