‘Bom onder play off-deelname Ajax, Feyenoord mogelijk reddende engel’

Foto: ‘Bom onder play off-deelname Ajax, Feyenoord mogelijk reddende engel’

Mocht Ajax de nacompetitie om Europees voetbal in gaan na het reguliere seizoen, zal de club niet in de eigen Johan Cruijff ArenA gaan spelen. Dat melden Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Ren;e Froger als zijnde De Toppers. Zij hebben namelijk het stadion in de nacompetitieperiode al afgehuurd voor een concert.

De Toppers gaan Johan Cruijff Arena niet afstaan aan Ajax

De managers van De Toppers, Benno de Leeuw, benadrukt in gesprek met RTL Nieuws dat dat concert zeker niet afgeblazen zal worden voor Ajax. Sterker nog: dat kán helemaal niet. “Schuiven met de concerten gaat niet. De productie is daarvoor veel te groot. Sterker nog; wij zijn er nu al met tientallen mensen mee bezig. Dat kan helemaal niet.”

De laatste weken is er geen contact meer geweest met de voetbalclub, zegt De Leeuw. “Ze zullen de hoop nog hebben dat ze bij de eerste vier eindigen. Maar laten we eerlijk zijn: wie had ooit verwacht dat Ajax in deze situatie terecht zou komen? Als Ajax zijnde denk je daar denk ik niet aan.”

Waarom Ajax moet hopen op bekerzege Feyenoord

Als Ajax vijfde wordt, zou uitgerekend rivaal Feyenoord nog als reddende engel dienst kunnen gaan doen. Mochten de Rotterdammers de beker winnen, schuift één Europees ticket op richting de nummer vijf van de competitie. Laatstgenoemde plaatst zich daarmee rechtstreeks voor de tweede voorronde van de Europa League. Ajax wil desgevraagd nog niet reageren op de situatie omdat het nog ‘te prematuur is’, klinkt het. Meer over het beschreven scenario in de video hieronder.

Denk jij dat De Toppers écht het stadion niet af zullen geven?

  • Ja
  • Nee
1904+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie