Blessurespook krijgt ook Willems te pakken: “Nog nooit meegemaakt”

Foto: Blessurespook krijgt ook Willems te pakken: “Nog nooit meegemaakt”

Het blessurespook grijpt om zich heen bij Newcastle United. Op woensdag namen de Magpies het op tegen Leicester City en werd er met 0-3 verloren. Nog voor de rust vielen Jetro Willems en Javi Manquillo uit en na de pauze keerde Jonjo Shelvey niet meer terug op het veld. Vervolgens raakte ook Fabian Schär nog geblesseerd…

Oefenmeester Steve Bruce vertelt in gesprek met de BBC: “Ik ben nu zo’n veertig jaar in de voetbalwereld actief en heb zoiets nog nooit meegemaakt. We verloren vier spelers in twintig minuten en gaven Leicester ook nog eens twee doelpunten cadeau. Het was een moeilijke middag voor ons, een van die gekke dagen. Drie spelers hebben een hamstringblessure opgelopen, dat is belachelijk. Voor kerst zei ik al dat het aantal wedstrijden uit de hand loopt en dit is het resultaat.”

De coach gaat verder: “In de komende week hopen we dat er wat spelers terugkeren uit de lappenmand. We hebben nu tien van de 22 veldspelers die geblesseerd zijn. Verschrikkelijk. Maar zo gaat het soms in de voetballerij. We waren dit seizoen heel erg solide, maar nu maken we individuele fouten, waar je niets aan kan doen. Dat heeft zeker met vermoeidheid te maken. Leicester had vandaag de mogelijkheid om tien wisselingen door te voeren in de ploeg; wij kunnen dat niet.”

En dus speelt Newcastle steeds met vermoeide spelers: “En daar komen weer blessures van. Dat is geen excuus, dat is een feit.” Mogelijk gaat de club de transfermarkt op: “Als er iemand is die ons kan helpen, dan zullen we het proberen.”

Bizar programma in de Premier League?

  • Ja, vind ik ook
  • Nee, vind ik niet
160+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie