‘Bizarre uitspraken Alex Kroes over Ajax’

Foto: ‘Bizarre uitspraken Alex Kroes over Ajax’

Alex Kroes sprak deze week voor het eerst sinds zijn officiële start bij Ajax met de pers; hij gaf een groot interview aan Ziggo Sport. Maarten Wijffels, journalist van het Algemeen Dagblad, hoorde het met klapperende oren aan.

‘Waarom is er zo weinig ophef over de uitspraken van Alex Kroes?’

“Ik heb een driejarig contract getekend en ik wil in mijn periode meestrijden om de titel. Ik zou het geweldig vinden als dat volgend jaar al is, maar waarschijnlijk is het niet realistisch”, zei Kroes onder meer. In de AD Voetbalpodcast reageert Wijffels: “Ik vind het interessant dat hij zei dat er volgend seizoen niet op een titel van Ajax gerekend moet worden. Dat kan je een slimme tactiek noemen: laag inzetten en dan kan het alleen maar meevallen.”

De journalist vervolgt: “Waarom is er zo weinig ophef als de baas van de rijkste club van het land, de club van ‘Wij zijn Ajax wij zijn de beste’, eigenlijk zegt: ‘Reken komend seizoen maar niet op ons, wij komen later wel weer?’ Daar moet je eens over nadenken, dat is ongekend dat dit gezegd wordt. En los van dat er veel moet gebeuren, maar iemand van Ajax die dat naar buiten uitdraagt… Dat kan je toch bijna niet voorstellen?”

Wijffels vergelijkt Ajax-situatie met Feyenoord

Wijffels wijst naar Feyenoord: “Dick Advocaat ging daar weg en Arne Slot kwam. De eerste speler die hij haalde was Guus Til. Dat is helemaal geen wereldaankoop, maar heel belangrijk voor de manier van spelen en Feyenoord had vervolgens een topseizoen. Het kan ook bij Ajax best wel snel weer iets worden. Maar het gaat mij meer dat dit gewoon geruisloos passeert. Het is zowel fascinerend als ongelooflijk.” Al ziet Wijffels er ook wel iets moedigs in, plaatst hij tot slot een kanttekening: “Want bij Feyenoord hebben ze nooit durven zeggen: ‘Wij doen niet mee.’ Alleen, Feyenoord was nooit de rijkste, maar Ajax wel. Dat blijft natuurlijk boven water staan. Eigenlijk kan dat echt niet in de Nederlandse verhoudingen, maar het gebeurt.”

Eens met Wijffels?

  • Ja
  • Nee
447+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie