Bizarre ‘onthulling’ over Frenkie de Jong

Foto: Bizarre ‘onthulling’ over Frenkie de Jong

Frenkie de Jong werd in de voorbije transferzomer aan een vertrek bij FC Barcelona gelinkt en de Catalanen wilden hem eigenlijk ook wel verkopen. Manchester United én Chelsea klopten op de deur, maar in het hier en nu is de middenvelder nog altijd actief in het Camp Nou.

Rond de afgelopen interlands van het Nederlands elftal zei De Jong zelf over de hectische periode: “Het is nu een stuk rustiger dan de afgelopen transferperiode, maar ik had zelf altijd duidelijk wat ik wilde. Daarom kon ik rustig zijn, maar er was inderdaad veel rumoer. Er gebeurde veel, maar ik wilde blijven.”

Daarnaast werd er natuurlijk gesteggeld over geld: Barça wilde dat de spelmaker akkoord ging met een salarisverlaging en dreigde op een gegeven moment zelfs met juridische stappen. Al werd dat een klein beetje afgezwakt door De Jong zelf: “De club heeft soms eigen ideeën en ik ook. Soms botst dat met elkaar, maar in principe is het altijd prima gegaan.”

Laporta

Als het aan Barça had gelegen was hij verkocht, alhoewel… voorzitter Joan Laporta claimt iets heel anders. De preses wordt geciteerd door Fabrizio Romano: “We hebben verschillende biedingen op Frenkie binnengekregen uit de Premier League en soms ging het om héél veel geld, big money, maar wij wilden hem houden.”

Volgens Laporta werd de Nederlander ook helemaal niet gedwongen om akkoord te gaan met een lager loon: “Wij dwingen nooit iemand om een salarisverlaging te accepteren. Dat vragen wij gewoon op een nette manier aan spelers.” Overigens is de verwachting dat De Jong en de preses aan het einde van het huidige Primera División-seizoen opnieuw met elkaar om de tafel gaan. Inzet: een salarisverlaging…

TIP: Verdien 1.44 keer je inleg als Barça van Internazionale wint!

Geloof jij Laporta?

  • Ik wel
  • Ik niet
911+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie