‘Bizarre nieuwe trainer Ajax’

Foto: ‘Bizarre nieuwe trainer Ajax’

Ajax zoekt een nieuwe trainer en er worden heel wat namen genoemd in Amsterdam, die van Frank de Boer bijvoorbeeld, die van Pascal Jansen, maar óók die van iemand als Ole Gunnar Solskjaer. Wim Jonk wordt echter níét aan een dienstverband bij zijn voormalige werkgever gelinkt. Nog niet in ieder geval…

‘Nieuwe Ajax-trainer: Wim Jonk’

Volgens Harry Vermeegen moet daar namelijk verandering in komen. Op Instagram roept hij: “Ik lees allerlei namen, zoals Frank de Boer en Pascal Jansen, er komt een hele batterij aan namen en voorstellen voorbij. Mijn voorstel, beter kan je niet krijgen, Wim Jonk! Niets anders, niet meer verder kijken, gewoon bellen.”

“Hij vindt het geweldig om trainer te worden van Ajax en heeft met FC Volendam eigenlijk alleen maar wonderen verricht”, weet de (voormalige) televisiepersoonlijkheid te melden. “En als assistent zetten we daarnaast Gerald Vanenburg, ook een echte voetbalman, helemaal puur voetbal.” Vermeegen is nog niet klaar: “Daarnaast zetten we om die verdediging helemaal muurvast te zetten, zodat er geen muis doorheen komt, Winston Bogarde.”

Jonks paradepaardje: de jeugdopleiding

Misschien is Jonk wel te porren voor de job, want een tijdje geleden liet hij nog weten de situatie bij Ajax ‘met lede ogen aan te zien’: “De club moet terug naar de basis: naar de jeugdopleiding. Ajax heeft zó’n aantrekkingskracht op jonge spelers. Zorg ervoor dat je ze de beste opleiding van Nederland biedt, die als een warm bad aanvoelt.”

“De jeugdopleiding zorgt met gerichte aankopen voor voeding naar het eerste elftal”, vervolgde hij. “Natuurlijk heb je altijd nog wat spelers van buitenaf nodig om bepaalde posities te versterken of om voor andere invloeden, zoals extra karakter, te zorgen. Dat moet een juiste mix zijn en Ajax heeft daar een aantal jaren natuurlijk uitstekend voor gezorgd. Alleen de afgelopen twee seizoenen was het minder.”

Wim Jonk?

  • Waarom niet?
  • Nee, nee, nee!
9226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie