Bizar slechte cijfers aangestipt: “Schrikbarend en Ajax-onwaardig”

Foto: Bizar slechte cijfers aangestipt: “Schrikbarend en Ajax-onwaardig”

Johan Inan vindt dat spits Brian Brobbey bij Ajax momenteel het enige lichtpuntje is. Afgelopen weekend werd er nog met 3-2 verloren bij sc Heerenveen.

‘Je ziet het gigantische verval bij Ajax’

“Van Brobbey heb je het gevoel dat hij elk moment een doelpunt kan maken. Het is wel handig dat het veldspel dan ook groeiende blijft. Zelfs Jorrel Hato heeft een dipje. Henderson hebben we tegen PSV best aardig zien spelen, maar tegen Heerenveen gaat het dan weer helemaal mis. Dan komen alle defensieve problemen van Ajax weer aan de oppervlakte”, zegt clubwatcher Inan in het Algemeen Dagblad.

Dit seizoen kreeg Ajax meer tegengoals dan RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, Almere City en PEC Zwolle: 39 in 21 Eredivisie-wedstrijden. “Het gebrek aan communicatie en de afstemming klopt gewoon niet. De defensieve problemen zijn schrikbarend en Ajax-onwaardig. Ik kan mij herinneren dat ik verhalen moest schrijven over het fort dat Ajax was, met het jaar waarin ze foutloos door de groepsfase van de Champions League kwamen.”

Mislintat

“Je ziet het gigantische verval bij Ajax. Na een goede stugge verdediging met Timber, Martínez, Álvarez en daarachter Pasveer, naar gemiddeld twee tegendoelpunten per wedstrijd als grootste en rijkste club van Nederland”, vervolgt Inan, die naar Sven Mislintat wijst als hoofdschuldige: “Hij heeft Gaaei en Sosa aangetrokken, terwijl zij bij hun clubs Viborg en Stuttgart vooral als wingback speelden. Dat is heel kwalijk. Bij Sosa hebben ze daar heel hard aan moeten trekken. Ze hebben hem bewust moeten maken van het feit dat hij in een viermansdefensie speelt. Tegen Heerenveen bleef hij juist te veel aan de binnenkant staan. Zo blijven ze met hem in de weer en lukt het niet om hem in balans te krijgen.”

Ajax zal volgend seizoen weer meedoen om de titel

  • Ja
  • Nee
203+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie