“Bij KNVB voert eigenbelang de boventoon”

Foto: “Bij KNVB voert eigenbelang de boventoon”

Valentijn Driessen vindt dat secretaris-generaal Gijs de Jong al zijn geloofwaardigheid heeft verloren in het interview met Noa Vahle voor Vandaag Inside. In zijn column in De Telegraaf deelt hij haar een groot compliment uit.

Mogelijke steun KNVB voor WK in Saudi-Arabië

Vahle interviewde De Jong over de mogelijke steun van de KNVB voor het bid van Saudi-Arabië voor het WK 2034. Hoewel hij een jaar geleden nog aangaf dat hij daar uitsluitend toe bereid was wanneer de mensenrechtensituatie flink verbeterd zou zijn, staat hij anno 2023 geheel anders in zijn principes. In het gesprek gaf hij namelijk aan serieus te willen kijken naar de plannen.

Stevige kritiek op Op1 en De Jong

De Jong wilde niet terugkijken op vorig jaar en dat vindt Driessen zwak. Hij maakt daarbij de vergelijking met een week geleden, toen Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel als presentatoren van Op1 de uitgelezen mogelijkheid hadden om hem eens aan de tand te voelen. De journalisten waren volgens Driessen echter niet kritisch genoeg.

“Het ging over koetjes en kalfjes, de sensationele plaatsing van de Oranje-vrouwen voor de Final Four van de Nations League, de kandidatuur voor het WK-vrouwen van Nederland, België en Duitsland voor 2027 en tussen neus en lippen door even over Saudi-Arabië. De Jong smoesde zich uit een stekelige vraag en kreeg verder vrij spel”, zo schrijft Driessen.

“Waar De Jong en Zeist hun mond vol hebben van mensenrechten, daar voert eigenbelang de boventoon. Wie Saudi-Arabië bruuskeert, strijkt de FIFA en vooral president Gianni Infantino tegen de haren in. Met zo’n opstelling gooit de KNVB de kandidatuur voor het WK-vrouwen in 2027 te grabbel. Dus dansen Gijs de Jong en zijn KNVB vrolijk door op de mensenrechtenschendingen in Saudi-Arabië.”

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
89+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie