‘Bevestigd: Ajax-spelers balen van technische staf’

Foto: ‘Bevestigd: Ajax-spelers balen van technische staf’

De geruchten die eerder naar buiten kwamen, lijken te kloppen: de spelersgroep van Ajax is ontevreden over de vele vrije dagen die deze krijgt. Dat bevestigt ESPN. Daarom zijn diverse spelers vrijdag maar op eigen initiatief gaan trainen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Onbegrip over keuze technische staf Ajax

Afgelopen zondag verloor Ajax kansloos van AZ (2-0). Van ‘t Schip besloot in het duel in een andere formatie te spelen en gaf op de wedstrijddag aan dat zijn team slechts één trainingsdag had kunnen oefenen. Aangezien Ajax na de ontmoeting met AZ een week vrij was, leek Van ‘t Schip het moment aan te grijpen om stappen te maken.

Niets was echter minder waar, want de selectie kreeg te horen dat deze zowel maandag als dinsdag niet op het trainingsveld zou staan. Ook op vrijdag werd een vrije dag ingepland, waardoor de spelers slechts een aantal dagen overhielden om met elkaar te werken aan het samenspel. Dat begreep een groot gedeelte van de groep niet.

Verschillende spelers besloten daarom deze week naar de technische staf toe te stappen om hun beklag te doen. Het leidde echter niet tot meer trainingen, waardoor zij besloten om vrijdag alsnog gezamenlijk met elkaar het trainingsveld op te gaan. De technische staf was naar verluidt alleen niet aanwezig om hen te ondersteunen.

Sleutelwedstrijd tegen FC Utrecht in Eredivisie

Aankomende zondag speelt Ajax juist een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om de huidige vijfde positie op de ranglijst vast te houden. Het verschil met tegenstander FC Utrecht is namelijk 4 punten in Amsterdams voordeel. Concurrenten Go Ahead Eagles en NEC Nijmegen spelen respectievelijk tegen RKC Waalwijk (thuis) en FC Volendam (uit).

Steekt Van ‘t Schip voldoende energie in de groep?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
595+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie