Beuker ziet één gemis in Farioli-staf: “Lastig”

Foto: Beuker ziet één gemis in Farioli-staf: “Lastig”

Marijn Beuker is erg blij met de aanstelling van Francesco Farioli bij Ajax, maar vindt het wel jammer dat er geen ‘Champions League-assistent’ bij is gekomen. De Italiaan (35) neemt zijn eigen assistenten Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee vanuit Nice.

‘Dan kom je er misschien niet uit met de kandidaten die je daarvoor had..’

Eerder zei Beuker nog dat hij graag een assistent die ooit de Champions League heeft gewonnen op de bank had willen zien. “We hebben duidelijk uitgesproken dat dat de wens is. In sommige gevallen is dat lastig, dan kom je er misschien niet uit met de twee of drie kandidaten die je daarvoor had”, vertelt Beuker in de Pantelic Podcast.

Beuker wil het gemis op een andere manier op gaan vangen. “In principe is dit de staf, met een grote groep mensen eromheen waarmee we voorwaarts gaan. We hebben bij Ajax een redelijke groep met oud-spelers. Jan Wouters, Ronald de Boer, John Bosman en een groep specialistentrainers. Die doen dat vanaf de O15 tot het eerste elftal. Eén van heeft de Champions League gewonnen (De Boer, red.).”

Marijn Beuker lyrisch over Francesco Farioli (Ajax)

Farioli maakt tot dusver veel indruk op de Directeur Voetbalzaken. “Als je trainingen van hem bestudeerd dan zie je dat enorm terugkomen in wedstrijden. Wij hebben er heel veel tijd en energie in gestoken om daarachter te komen. Dan heb je het ook over zijn leidinggevende kwaliteiten. Het is een persoon die heel nieuwsgierig is. Hij heeft ook gezegd dat hij dat zoekt in zijn mensen, het is iemand die goed samenwerkt.”

“We willen met elkaar bezig zijn om in het belang van Ajax iets fantastisch neer te zetten. Hij is een teamspeler, iemand die niet te beroerd is om ook weer over nieuwe ideeën na te denken, te leren wat hier in de organisatie gebeurt en waar we mee bezig zijn. Hij is een vakman die heel charismatisch en principieel is als persoon. Allerlei eigenschappen die we zochten en gevonden hebben”, aldus Beuker tot slot.

Ajax had niet moeten toestaan dat Farioli twee eigen assistenten meeneemt

  • Eens
  • Oneens
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie