Bergkamp spuwt gal over Ajax-beleid: ‘115 miljoen!’

Foto: Bergkamp spuwt gal over Ajax-beleid: ‘115 miljoen!’

Dennis Bergkamp vindt het onbegrijpelijk dat Ajax zo ver is afgegleden na de Fluwelen Revolutie. De oud-aanvaller van Ajax, die zelf in 2017 vertrok uit Amsterdam laat zich in gesprek met De Telegraaf kritisch uit over de gang van zaken. Dat Ajax met vele miljoenen heeft lopen smijten op de transfermarkt begrijpt Bergkamp niets van.

Ajax in slaap gesust

“Het gaat nu weer een beetje de betere kant op, maar dat je zo ver bent verwijderd van je filosofie waar je altijd voor hebt gestaan, dat verbaast mij wel”, vertelt Bergkamp in de ochtendkrant. “En dat het is getolereerd. Heel veel mensen hebben zitten slapen. Als Ajax opeens op de laatste plek van de Eredivisie kan belanden, dan moet er zoveel mis zijn in de club.”

Bergkamp was zelf betrokken bij de Fluwelen Revolutie onder leiding van Johan Cruijff, maar weet niet of hij nu opnieuw wil instappen bij Ajax. “Uiteindelijk was het wel succesvol. Om dat nu allemaal opnieuw te beleven… Natuurlijk heb ik nog ideeën en er zijn best dingen waarbij ik denk: dat kan je zo of zo oplossen. Maar het zal tijd kosten.”

Ajax smijt geld over de balk

Dat Ajax veel geld heeft uitgegeven en niet goed heeft geïnvesteerd noemt Bergkamp een kwalijke zaak. “Door de categorie B-aankopen verlaag je je eigen niveau van de Eredivisie en geef je veel minder kans aan je talenten. Terwijl dat altijd de filosofie is geweest: eerst het talent. Het vele geld heeft Ajax niet alleen lui, maar andersdenkend gemaakt.”

Dat Ajax maar liefst 115 miljoen euro spendeerde op de transfermarkt had volgens Bergkamp nooit op goedkeuring van Cruijff kunnen rekenen. “Nee, ook daarover is mijn verbazing groot. Het past gewoon niet bij de club en het past niet bij het land. Een heleboel mensen hebben zitten slapen. Iemand moet toch hebben gezegd: wacht even, dit kan allemaal niet!”

Is de kritiek van Bergkamp terecht?

  • Ja, Ajax heeft onnondig veel geld uitgegeven aan transfers
  • Nee, Ajax moet gewoon veel geld uitgeven aan transfers als dat nodig is
811+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie