Been looft Ajacied: “Hij is het licht in de duisternis bij Ajax”

Foto: Been looft Ajacied: “Hij is het licht in de duisternis bij Ajax”

Ajax maakte afgelopen weekend een slechte beurt door met 2-2 gelijk te spelen tegen Excelsior. Toch kiest analist Mario Been voor een Ajax-speler in zijn Elftal van de Week bij De Telegraaf: Jorrel Hato.

Jorrel Hato (17) excelleert in een verder erg kwetsbare defensie

Allereerst posteert Been uitgerekend een tegenstander van Hato, Casper Widell van Excelsior, in het centrum van zijn verdediging. “Een jongen uit Zweden die al twee weken laat zien dat hij weet wat hij moet doen. Hij doet geen rare dingen, is een heel degelijke stopper en fysiek enorm sterk. Hij heeft defensief alles op orde en is voor Excelsior direct een heel belangrijke pion.”

Daarnaast heb ik Jorrel Hato staan, omdat hij het licht in de duisternis bij Ajax is”, vervolgt Been. “Zeker achterin met Medic en die twee backs naast zich. Hato is de enige die zich nog een beetje positief onderscheidt, op zo’n jonge leeftijd. Dat we vaker jongens hebben gezien die snel komen, maar ver kunnen terugvallen? De kracht van dit soort spelers is – en dat zie je bij hem – dat ze weten wat ze kunnen. Hij doet geen dingen waar hij niet goed in is. Hij is rustig en goed aan de bal.”

SoccerNews.nl Elftal van de Week

In het SoccerNews.nl Elftal van de Week is eveneens ruimte voor één Ajacied, maar niet voor Hato: Mohammed Kudus verdiende een plekje op ons middenveld. Bekijk het volledige SoccerNews.nl Elftal van de Week hier.

Hato is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Oneens
383+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie