Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Bas Nijhuis onthult waarom Koeman pislink op hem was

Foto: Bas Nijhuis onthult waarom Koeman pislink op hem was

Bas Nijhuis heeft het ooit behoorlijk aan de stok gehad met de huidige bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman. Dat onthult de Tukkerse arbiter in De Oranjezomer.

Nijhuis tegen Koeman: ‘Kan er wel extra minuten bijdoen, maar dan hadden jullie nog niet gescoord’

Het was in 2017, toen Koeman coach was van Everton FC. Tijdens en na het Europa League-duel met Olympique Lyon (1-2 nederlaag) ging het mis tussen de landgenoten. Nijhuis gaf al na zes minuten een penalty die werd benut door Nabil Fekir, later ontstond er een flinke vechtpartij waarbij enkel Everton-captain Ashley Williams geel kreeg. Na afloop tierde Koeman over Nijhuis: “De irritatie bij mijn spelers nam steeds verder toe en volgens mij kwam dat door de scheidsrechter. Hij deed niets aan het theater van sommige spelers van Lyon. De scheidsrechter liet bij hem alles toe. Hij bleef maar naar de grond gaan. En wat er precies gebeurde bij die vechtpartij, weet ik niet. Het is natuurlijk niet goed te praten, maar ik snap dat mijn spelers gefrustreerd raakten. Zij wisten ook niet meer waar ze aan toe waren.”

Nijhuis blikt terug op het moment: “Hij vond dat ik teveel door liet gaan. Daar was hij not amused over. En ik gaf te weinig extra tijd. En op het veld zei ik tegen hem: ‘Ik kan er wel extra minuten bijdoen, maar dan hadden jullie nog niet gescoord’. En dat viel een beetje slecht.” Tussendoor wordt de reactie van Koeman later bij Ziggo getoond: “Slecht dat je op tv dingen vertelt om de Popie Jopie uit te hangen. En leuk te doen over dingen die helemaal niet gezegd zijn. Dat vind ik het ergste. Dat past niet bij zijn scheidsrechtersrol. Ga dan in je mand, fluit je wedstrijden en doe verder niks. Maar ook deze mensen moeten tegenwoordig een boek verkopen. En dan gaan ze met een vrolijk gezicht op tv…. Ik vind het heel laag.” Nijhuis lacht: “Dat boek is trouwens wel goed verkocht. Achtste druk, dus heel goed!”

De leidsman vervolgt: “Maar je hebt wel vaker dat je na afloop wat met trainers hebt. Dan kom je elkaar later weer tegen in de bestuurskamer, en dan is het eigenlijk alweer goed. Maar dan zijn de uitspraken al gedaan en gaat het de hele week daarover. Daar word je dan steeds op aangesproken. Maar er mag toch wel iets smeuïgs inzitten. Daar moet je toch tegen kunnen?”, ligt Nijhuis bepaald niet wakker van de botsing met Koeman van enige tijd terug.”

Stoor jij je ook aan de nevenactiviteiten van Nijhuis?

  • Ja
  • Nee
284+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie