‘FC Barcelona moet Frenkie de Jong verkopen’

Foto: ‘FC Barcelona moet Frenkie de Jong verkopen’

FC Barcelona verkeert zowel in financiële als sportieve nood. Victor Font, die drie jaar geleden de strijd om het presidentschap van Joan Laporta verloor, maakt zich ernstig zorgen over de toekomst.

Victor Font maakt zich zorgen om financiële problemen Barcelona

Al jarenlang moet de Spaanse topclub de eindjes flink aan elkaar knopen. Hoewel het afgelopen seizoen nog lukte om het kampioenschap binnen te halen, heeft Barcelona op de lange termijn een groot probleem. In gesprek met het Catalaanse radiostation RAC1 gaat Font uitgebreid in op de zorgen die hij heeft.

“De trein die met tweehonderd kilometer per uur ging, is veel te laat begonnen met remmen. Maar eigenlijk is de trein al ontspoord”, zo benadrukt Font in het interview. Hij begrijpt dan ook niet wat Barcelona aan het doen is. “Als ik 1000 euro verdien per maand en ik geef 1250 euro uit, heb ik een probleem. Dat gebeurt er bij Barcelona.”

Verkoop van Frenkie de Jong niet uitgesloten

Bovendien wordt het financiële, en daardoor ook sportieve gat met Real Madrid alleen maar groter. De aartsrivaal zit namelijk wél op de juiste weg en is hard op weg naar de landstitel. “Zij zijn op dit moment van een andere planeet en hebben duidelijk de overhand. Alle omzet die we straks draaien, moeten we in de schuldenlast stoppen.”

“Er ontstaat straks een gat van 100 of 150 miljoen”, aldus Font, die ervoor vreest dat Barcelona topspelers zal moeten verkopen. Hij noemt daarbij onder meer de naam van Frenkie de Jong, die sinds de zomer van 2019 in Catalonië speelt. “De enige manier om dit te voorkomen is om spelers te verkopen. Ronald Araújo of Frenkie de Jong bijvoorbeeld.”

Speelt De Jong over drie jaar nog bij Barcelona?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
372+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie