Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Bakayoko wil binnen vijf jaar dichtbij Ballon d’Or-winst zijn

Foto: Bakayoko wil binnen vijf jaar dichtbij Ballon d’Or-winst zijn

Johan Bakayoko legt de lat hoog voor zichzelf. Binnen vijf jaar hoopt de pijlsnelle aanvaller van PSV in de buurt van de Ballon d’Or-winst zijn, waarmee hij de beste speler van de wereld zou zijn.

Grote ambities van Bakayoko

De Belg speelt alweer meerdere seizoenen in Eindhoven en heeft een uitstekend voetbaljaar achter de rug. Zo kwam hij in de Nederlandse competitie tot 33 wedstrijden, waarvan 29 als basisspeler, waarin hij verantwoordelijk was voor twaalf doelpunten en negen assists.

Het heeft hem naar verluidt intussen op de radar gebracht van meerdere Europese topclubs, die momenteel de mogelijkheid onderzoeken om hem binnen te halen. De 21-jarige Bakayoko hoopt dat zijn carrière een vlucht gaat maken en stelt zich de komende jaren een duidelijk doel.

“In de komende vijf jaar wil ik dicht bij Ballon d’Or-winst zijn”, vertelt Bakayoko aan The Athletic. “Ik doe mijn uiterste best en zie waar ik kan eindigen, maar ik wil mezelf geen limieten opleggen. Ik wil niet zeggen: ‘Ik herinner me dat ik de Ballon d’Or won.’ Ik wil gewoon door blijven gaan.”

Zelfvertrouwen groot op EK

Bakayoko zit in aanloop naar het Europees kampioenschap in Duitsland vol zelfvertrouwen. “Het maakt mij niet uit. Ik denk niet: deze gozer is beter. Ik denk: ik heb de bal, hij moet de bal zien af te pakken. Ik kan linksom en rechtsom. De tegenstander moet zich aanpassen aan mij, want ik wil me voor niemand aanpassen.”

Gaat Bakayoko de Europese top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie