‘Bakayoko-transfer in de steigers’

Foto: ‘Bakayoko-transfer in de steigers’

Johan Bakayoko lijkt komende zomer een absolute toptransfer te kunnen maken. De vleugelaanvaller zou er onder meer goed opstaan in de Premier League en ook Bayern München zou achter de PSV’er aanzitten. Bakayoko wil zich echter eerst op het EK richten met Belgie en daarna kijken waar zijn toekomst ligt.

Bakayoko laat zich uit over toekomstplannen en Bayern-interesse

Bakayoko was met negen doelpunten en twaalf assists een belangrijke pijler onder het succesvolle seizoen van PSV, maar tegenover Het Laatste Nieuws vertelt hij niet geheel tevreden zijn. “Als je erop terugkijkt zal de buitenwereld vinden dat het een prima seizoen was bij PSV. Ik geef mezelf een 7 op 10. Dat lijkt niet veel, maar ik weet gewoon dat ik nog beter kan. Meer goals, meer assists, meer betrokkenheid in het spel…”

Daarnaast heeft Bakayoko nog wel een aantal kritiekpuntjes. “Dat verlies tegen NEC had niet gehoeven. Dat was toen echt een shit-momentje in onze kleedkamer waarbij we dachten: ‘Jongens, we hebben iets doms gedaan’. Een andere grote domper voor mij was dat ik ziek was tegen Heracles en daardoor toch niet alle duels kon spelen afgelopen seizoen. De grootste ontgoocheling was evenwel de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League tegen Dortmund. Had ook niet gemogen.”

Bakayoko onthult zich in nevelen over mogelijke toptransfer

De vleugelspeler kon PSV vorig zomer al verlaten, maar koos er bewust voor om in Eindhoven te blijven. “Dat was de goeie keuze, ja. Welke ploeg toen ook aan mijn mouw zou trekken, het was niet het juiste moment. Ik wilde kampioen worden met PSV en dat is gelukt.” Deze zomer komt het mogelijk wel van een toptransfer. Onder meer Liverpool, Arsenal en Bayern zouden interesse hebben in de Belgisch international, die er zelf weinig over kwijt wil. “Het enige wat ik kwijt kan is dat ik volgend jaar ergens op een voetbalveld zal staan.”

Mogelijk dat Bayern de beste papieren heeft, dat onlangs Vincent Kompany aanstelde als hoofdtrainer. De Belgische oefenmeester wilde zijn landgenoot vorig zomer al naar Burnley halen, die vorig jaar al contact opnam met Bakayoko. “Ik kreeg vorig jaar een telefoontje van Kompany, inderdaad. Hij legde toen zijn visie op voetbal uit. Dat was mooi. Ik verduidelijkte mijn visie. Het was een goed gesprek, maar dat was dus vorige zomer.”

Verwacht jij dat Bakayoko komend seizoen bij Bayern speelt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, gaat naar Arsenal
  • Nee, gaat naar Liverpool
  • Blijft bij PSV
  • Gaat naar een andere club
1102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie