AZ verslaat Sparta Rotterdam met 3-0

Soccernews

[img align=left]uploads/logo eredivisie[/img]AZ heeft op de eerste speeldag van de Staatsloterij Eredivisie een lekker gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Alkmaarders wonnen met 3-0 waarbij nieuweling Shota Arveladze de grote man was met 2 doelpunten.

Al na 3 minuten was het raak, Sparta-verdediger Tom Zoontjes ging in de fout en Arveladze strafte dit goed af. Zoontjes heeft als excuus dat hij gehinderd werd door de zon bij een voorzet van Barry van Galen, maar dat mag je eigenlijk geen excuus noemen. Arveladze bleef koel en klopte doelman René Ponk met zijn linker.

In de rest van de 1e helft gebeurde er niet veel meer op wat mooi combinatiespel van AZ na. AZ speelde zoals ze het afgelopen seizoen ook speelden, goed combinatiespel.

Al na 2 minuten in de 2e helft maakte Shota Arveladze z’n 2e doelpunt. Na een mooie pass kwam Arveladze alleen voor Ponk te staan waarna de Georgiër de bal goed over Ponk heen lopte.

In de 74e minuut was het Tarik Sektioui die de wedstrijd definitief in het slot gooide.

AZ domineerde de wedstrijd en Sparta kon daar maar weinig tegenover zetten, al kreeg de ploeg van Wiljan Vloet in de 2e helft nog drie kansen om te scoren. Maar Ivan Cvetkov en Rachid Bouaouzan (2 keer) vonden het net niet.