‘AZ spot Karlsson-opvolger in Griekenland’

Foto: ‘AZ spot Karlsson-opvolger in Griekenland’

AZ heeft volgens de Italiaanse sportjournalist Luca Bendoni interesse in Konrad de La Fuente. De 21-jarige Amerikaan staat onder contract bij Olympique Marseille, dat hem momenteel verhuurd aan Olympiakos Piraeus, waar de buitenspeler ook niet veel aan spelen toekomt.

De La Fuente wordt gezien als potentiële opvolger van Jesper Karlsson, die naar alle waarschijnlijkheid komende zomer gaat vertrekken bij AZ. De Zweed werd onlangs ook nog gezien als mogelijke opvolger van Cody Gakpo bij PSV, maar de vleugelaanvaller bleek te duur voor de Eindhovenaren.

De La Fuente wordt dit seizoen verhuurde door de Fransen, maar ook in Griekenland wil het nog niet echt vlotten. De aanvaller kwam nog maar vijf keer in actie voor de Griekse topclub, waarvan twee keer als basisspeler. Het lijkt er dan ook niet op dat Olympiakos gebruik gaat maken van de optie tot koop in het huurcontract.

De 21-jarige buitenspeler heeft in Frankrijk nog een contract tot medio 2025. De La Fuente doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona van 2013 tot de zomer van 2021, maar wist nooit door te breken bij de Catalanen. Wel liet Ronald Koeman, destijds trainer van Barcelona, De La Fuente een keer invallen in een Copa del Rey-duel met Cornellà in januari 2021.

Scoort Karlsson het openingsdoelpunt tegen Go Ahead Eagles?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou De La Fuente een aanwinst zijn voor AZ?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie