AZ ruikt groepsfase en laat Nederland juichen

Foto: AZ ruikt groepsfase en laat Nederland juichen

AZ heeft een uitstekende uitgangspositie gecreëerd in de play-offs van de Conference League. De Alkmaarders rekenden donderdagavond overtuigend af met Gil Vicente: 4-0.

AZ won de laatste drie wedstrijden en begon dus met vertrouwen aan deze thuiswedstrijd. Gil Vicente koos voor een zeer behoudende speelstijl in Alkmaar, maar in de 24ste minuut lukte het de manschappen van Pascal Jansen om een gat te slaan in de Portugese defensie. Na een vlotte aanval mocht Milos Kerkez vanaf links voorzetten en zijn pass werd met het hoofd afgerond door Dani de Wit: 1-0.

GOAL AZ!

Met een prachtige kopbal maakt Dani de Wit 1-0 voor AZ. #AZGIL #UECL pic.twitter.com/ttL6q8oDf9

— VTBL ⚽ (@vtbl) August 18, 2022

De Alkmaarse formatie bleef ook in de tweede helft de bovenliggende ploeg. Tijjani Reijnders en Vangelis Pavlidis zorgden voor nieuw gevaar, maar doelman Andrew wist de marge in die fase te beperken tot één doelpunt. Het bleek uitstel van executie. In de 78ste minuut sloeg AZ opnieuw toe. Mayckel Lahdo werkte de 2-0 tegen de touwen nadat Lucas Cunha zijn eigen paal raakte.

GOAL AZ!

AZ beloont zichzelf. Mayckel Lahdo tikt de 2-0 binnen. #AZGIL #UECL pic.twitter.com/L0ggSyTWA3

— VTBL ⚽ (@vtbl) August 18, 2022

De avond werd nóg mooier voor AZ. Vijf minuten voor tijd werkte Vangelis Pavlidis ook nog op fraaie wijze de 3-0 binnen en invaller Mees de Wit tekende zelfs nog voor de 4-0. Daarmee lijkt AZ hard op weg naar de groepsfase van de Conference League, maar minstens net zo belangrijk is het feit dat Nederland wéér een tik uitdeelt aan Portugal in de strijd op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.

Scoreverloop: 1-0 (24′) Dani de Wit, 2-0 (78′) Mayckel Lahdo, 3-0 (85′) Vangelis Pavlidis, 4-0 (89′) Mees de Wit

TIP: Wint AZ bij Cambuur? Win 1,75 keer je inleg via Unibet!

GOAL AZ!

Het gaat razendsnel! Mees de Wit scoort de 4-0. #AZGIL #UECL pic.twitter.com/RphQE07Juz

— VTBL ⚽ (@vtbl) August 18, 2022

Komt AZ uit nog in de problemen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie