AZ klaar voor Ajax-thuis: “Meedogenloos zijn”

AZ won zaterdagavond met de hakken over de sloot van Fortuna Sittard. Op bezoek in Limburg maakten de Alkmaarders pas in de slotfase de winnende treffer. Desondanks houdt Maarten Martens vertrouwen richting volgende week, wanneer Ajax-thuis op het programma staat.

Sleutelduel AZ tegen Ajax cruciaal in de Eredivisie

Fortuna Sittard kwam razendsnel op een voorsprong te staan, toen Iñigo Córdoba binnen 20 minuten spelen scoorde. Beide ploegen gingen met een 1-0 stand op het scorebord rusten. In de tweede helft zorgde Vangelis Pavlidis na een uur spelen voor de gelijkmaker, terwijl Dani de Wit in minuut 90 AZ de 3 punten bezorgde.

Overtuigend was het daarom nog niet, maar dat maakte Martens weinig uit. De hoofdtrainer, die onlangs Pascal Jansen opvolgde, zag dat zijn ploeg hard werkte en de overwinning nodig had om verder te groeien. Dat is hard nodig, aangezien volgende week in Alkmaar de ontmoeting met Ajax te wachten staat. De Amsterdammers kunnen daarbij op de ranglijst over AZ heen gaan.

Vertrouwen Martens in zijn ploeg

Martens gelooft erin dat AZ tegen concurrent Ajax een zege kan boeken. “Doorgaan, gewoon doorgaan”, zo vertelt hij in gesprek met ESPN. “Het voetbal dat we willen spelen, de dominantie van achteruit en het gevarieerd opbouwen, is gewoon prima. Dat zag je weer in de eerste twintig minuten. Daar hebben tegenstanders gewoon geen vat op.”

“Maar in de eindfases, aanvallend en defensief gezien, moet je gewoon meedogenloos zijn. Dat is nog altijd niet goed genoeg. Thuis tegen Feyenoord speel je gewoon een hele goede partij, maar dan zijn we bij een vrije trap niet meedogenloos. Dat betaal je in cash, tegen zulke tegenstanders”, aldus Martens.