AZ in benarde positie: ‘Hopen dat zij hun plicht doen’

Foto: AZ in benarde positie: ‘Hopen dat zij hun plicht doen’

De Conference League-campagne van AZ kent tot nu toe weinig succes. Ook in de aankomende thuiswedstrijd tegen Zrinjski Mostar dreigt donderdagavond een somber scenario.

‘Het is moeilijk te bevatten hoe we daar toen hebben gespeeld’

De aftrap tegen Zrinjski Mostar staat gepland om 18.45 uur. Hoewel er een kans is dat de Alkmaarders winnen, kan de avond toch onaangenaam worden. Als de wedstrijd Aston Villa-Legia Warschau (aftrap om 21.00 uur) in een gelijkspel eindigt, betekent dit sowieso het einde voor zowel AZ als Zrinjski. Een onbesliste uitkomst lijkt dus in de lucht te hangen.

AZ-trainer Pascal Jansen wil nog niet speculeren over dergelijke scenario’s. “Ik ga ervan uit dat zij hun plicht doen”, verklaarde hij woensdag tijdens de persconferentie. “Verder zullen we ons moeten richten op onze eigen wedstrijd. Die kunnen we beïnvloeden.”

De benarde situatie waarin AZ zich bevindt, is het gevolg van het eerste groepsduel van dit Conference League-seizoen. Tijdens het uitduel bij Zrinjski verspeelde het team van Jansen een 0-3-voorsprong en verloor uiteindelijk met 4-3. Het traumatische verlies laat nog steeds zijn sporen na in Alkmaar. Jansen: “Het is moeilijk te bevatten hoe we daar toen hebben gespeeld. Daar hebben we nog nu dus nog steeds last van, gezien de stand van de poule.”

Blessure

Op donderdagavond zal AZ het moeten stellen zonder Sven Mijnans, die afgelopen zaterdag een knieblessure opliep in de wedstrijd tegen FC Volendam. Jansen betreurt het verlies:  “Dat is een tegenvaller, met name voor Sven. Hij heeft goede dingen laten zien sinds hij bij ons speelt. Nu moet hij een pas op de plaats maken.”

AZ gaat overwinteren in de Conference League

51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie