AZ baalt van ‘menselijke fout’: “Maar…”

Foto: AZ baalt van ‘menselijke fout’: “Maar…”

AZ verloor donderdagavond met 2-1 van Aston Villa. De Alkmaarders kwamen in Engeland een stuk beter voor de dag dan in het eerste duel zag trainer Pascal Jansen. De oefenmeester was tevreden over het vertoonde spel, maar baalde wel van de 2-1 nederlaag. Vooral de gelijkmaker van Aston Villa liet een zure nasmaak achter.

Geen corner

Nadat Vangelis Pavlidis AZ op voorsprong had gezet, was het tien minuten later weer gelijk. Diego Carlos kopte raak uit een hoekschop, al had de Premier League-club daar eigenlijk geen recht op. Boubacar Kamara had de bal over de achterlijn gewerkt en niet AZ-middenvelder Jordy Clasie. De arbitrage had dat niet goed gezien en werd niet gecorrigeerd door de VAR.

Na afloop van de wedstrijd vertelde Jansen tegenover ESPN dat aangekaart te hebben bij scheidsrechter Luis Godinho. “Maar hij had het niet waargenomen en de grensrechter was er zeker van dat het een corner was. “Maar goed, dan moeten wij natuurlijk nog wel beter verdedigen om die goal te voorkomen. En dat geldt ook voor de tweede goal die zij maken. Dat was een moment bij de zestien en ging vrij snel.”

Beter AZ

Volgens Jansen kwam AZ in ieder geval een stuk beter voor de dag dan in Alkmaar. “De jongens waren op zoek naar de dingen die we wilden zien, dat hebben ze goed gedaan. Hier haal je veel meer uit dan de vorige wedstrijden. Als je bij de nummer vijf van de Premier League dit op de mat kan leggen, dan heb je het vrij aardig gedaan. Maar goed, het gaat uiteindelijk altijd om het resultaat.”

Tot een soortgelijke conclusie kwam Bruno Martins Indi ook. “Het resultaat is heilig, maar deze wedstrijd biedt wel perspectief om door te groeien. Het verschil tussen de thuiswedstrijd en deze wedstrijd was wel duidelijk.” Ook de verdediger baalde van de ongelukkige gelijkmaker. “Het was een menselijke fout van de scheids, want het was geen corner. Maar dan mag die bal er daarna niet zo in gaan. Ik vond dat we hierna goed reageerden, we hebben ons niet gek laten maken en geprobeerd om de achterste lijn van Villa te bespelen. Daar hadden we meer uit kunnen halen, vond ik. Dat nemen we mee naar de toekomst.”

Zie jij AZ nog doorgaan in de Conference League?

  • Ja
  • Nee
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
30+
Stevige kritiek op Chelsea-spelers: “Grote show”
23:28
127+
‘Ajax krijgt dramatisch nieuws uit Italië’
23:14
21+
‘Oud-Ajacied op weg naar Italië’
22:48
36+
Manchester United verwelkomt Frans toptalent
22:29
70+
Gaaei blikt terug op ‘moeilijke Ajax-momenten’
22:15
199+
‘Bakayoko maakt statement met afgeslagen aanbod’
21:46
168+
‘Bayern München grijpt keihard in’
21:30
160+
Rijkhoff spreekt zich uit over concurrentiestrijd
21:12
234+
‘Vertrek van Ajax-talent onhoudbaar’
20:47
44+
Manchester City haalt oud-PSV’er binnen
20:32
121+
Van den Boomen helpt Ajax langs Al-Wasl
20:10
54+
Lang voorzichtig: “Het is moeilijk om over te praten”
19:44
200+
“Op Gaaei is karaktermoord gepleegd”
19:25
168+
Mikautadze maakt droomtransfer, Ajax incasseert
19:11
533+
Farioli heeft slecht Ajax-nieuws richting eerste Europa League-duel
18:50
25+
Lang maakte moeilijk maanden mee: “Het was verschrikkelijk, een zwarte periode”
18:29
347+
‘Daarom haalt Arne Slot misschien de kerst niet’
18:10
283+
Nederland maakt Noa Lang met de grond gelijk na ESPN-interview
17:49
214+
Berghuis aanvoerder tegen Al Wasl, jeugdige debutant bij Ajax
17:30
47+
Van Gelder keek tijdens EK vol medelijden naar oude vedette
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie