Australisch avontuur voor hoofd jeugdopleiding PSV

Foto: Australisch avontuur voor hoofd jeugdopleiding PSV

De wegen van PSV en Ernest Faber gaan scheiden. Via de officiële kanalen melden de Eindhovenaren dat Faber PSV gaat inruilen voor het Australische Adelaide United. De hoofd jeugdopleiding van PSV gaat in Australië aan de slag als directeur voetbalzaken.

Faber ruilt PSV in voor Adelaide United

Faber, die eerder in Nederland hoofdtrainer was van FC Eindhoven, NEC en FC Groningen, werd in 2018 hoofd jeugdopleiding bij PSV. Tussendoor fungeerde de oefenmeester nog als interim-trainer bij de hoofdmacht en was hij eerder al assistent-trainer in Eindhoven onder Philip Cocu en Dick Advocaat.

Voor Faber is het avontuur in Australië een uitgelezen mogelijkheid. “Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, te meer nu beide clubs recentelijk een samenwerking zijn overeengekomen. Dat doe ik dan vanuit een voor mij nieuwe functie.”

Faber was naar eigen zeggen toe aan deze stap. “Het is een rol die ik ambieerde en ik kijk er erg naar uit om mezelf hierin te ontwikkelen. Ik ben PSV dankbaar dat mij die kans gegund wordt. De laatste jaren heb ik me breed kunnen oriënteren en ontwikkelen en dit voelt voor mij als een mooie volgende stap.”

Stewart dankbaar voor werkzaamheden Faber bij PSV

Technisch directeur Earnes Stewart is Faber dankbaar voor de werkzaamheden die hij heeft verricht voor PSV. “Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. De academy is een instituut waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden kunnen uitvliegen en ontwikkeling centraal staat. Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen.”

Een goede stap voor Faber?

  • Ja, begrijpelijke keuze
  • Nee, had beter bij PSV kunnen blijven
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie